BANNER FERATA

Donesene odluke o visini paušalnog poreza u cetinskom kraju

Autor/ica
Objavljeno: 1 veljače, 2019

Gradska i općinska vijeća s područja cetinskog kraja donijela su odluke o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu.

Na području Grada Vrlike te Općina Otok i Hrvace visina paušalnog poreza iznosi 150 kuna po krevetu.

Iako je bilo najavljivano kako će visina paušalnog poreza za iznajmljivače s područja Grada Trilja biti 300 kuna po ležaju, na prijedlog gradonačelnika Ivana Šipića triljsko Gradsko vijeće odlučilo je kako će paušalni porez ipak biti 150 kuna po ležaju.

Odluku o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu prije dva dana donijelo je i Gradsko vijeće Grada Sinja na svojoj 20. sjednici. U okviru rasprave, predsjednik Kluba vijećnika MOST-a Miro Bulj predložio je amandman da paušalni porez za sve iznajmljivače sa sinjskog područja bude 150 kuna. Međutim, njegov amandman podržali su samo Petar Župić, Frano Boko, Joško Kontić, Ante Šušnjara i Ivana Šabić, dok su ostali vijećnici bili suzdržani. Većinom glasova sinjski gradski vijećnici prihvatili su prijedlog gradonačelnice Kristine Križanac prema kojem će iznajmljivači za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu u Gradu Sinju plaćati 300 kuna po ležaju, iznajmljivači u Glavicama i Brnazama po 210 kuna, a svi ostali po 150 kuna, ovisno o lokaciji smještajne jedinice.

Na 11. sjednici koja je održana u prosincu prošle godine, Općinsko vijeće Općine Dicmo donijelo je odluku kako će paušalni porez za dicmanjske iznajmljivače iznositi 300 kuna. Međutim, načelnik Ivan Maretić jučer je najavio kako će na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća predložiti da se porez smanji na minimalni iznos koji propisuje zakon, odnosno da bude 150 kuna po krevetu.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh