miro bulj
hdz banner
sdp

Dr. Stipislav Jadrijević najučinkovitiji je hrvatski liječnik!

Autor/ica
Objavljeno: 6 svibnja, 2015
dr_stipislav_jadrijevic_jutarnji

Izvor: Jutarnji list

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Sinjanin, prof.dr. Stipislav Jadrijević, omogućio je KB Merkur u kojemu radi kao transplantacijski kirurg, zaradu od gotovo 4 milijuna kuna za tri mjeseca, po čemu je najučinkovitiji hrvatski liječnik.

Ministar zdravlja Siniša Varga u ponedjeljak će dodijeliti priznanja desetorici hrvatskih liječnika koji su zajedno sa svojim timovima zaradili najveće iznose za bolnice u kojima su zaposleni, premašujući prosječnu zaradu hrvatskih liječnika na odjelima na kojima rade za gotovo 1.000 puta. Kako navodi Jutarnji list, riječ je o ukupnoj zaradi od 30 milijuna kuna tijekom prosinca prošle te siječnja i veljače ove godine.

Najučinkovitiji hrvatski liječnik, prof.dr. Stipislav Jadrijević, koji je za KB Merkur zaradio 3,970 milijuna kuna ili 932% više od liječničkog prosjeka, za Jutarnji list je rekao:

‘Kirurgija je timski rad, a transplantacijska osobito. Istina, zbog toga su i cijene rada veće, ali ipak daleko od nekih europskih. No, moglo bi se reći da smo dijelom i na tržištu jer u našu bolnicu dolaze i pacijenti iz susjedne Bosne i Hercegovine koji svoje liječenje plaćaju, ali po istom cjeniku kao HZZO. Primjerice, složena višesatna operacija tumora u trbušnoj šupljini košta oko 35.000 do 40.000 kuna.’

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh