tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Đula o kaznama zbog neodvajanja smeća, Aglomeraciji Otok i Reverzibilnoj hidroelektrani

Autor/ica
Objavljeno: 28 siječnja, 2022
dusan đula

Načelnik Otoka Dušan Đula traži od komunalne tvrtke ‘Čistoća Cetinske krajine’ povrat uplaćenih sredstava na osnovu ‘kazni’ koje je Općina Otok morala platiti zbog neodvajanja otpada.

Gostujući u programu Hit radija, Đula je kazao kako je zahtjev za povratom uplaćenih sredstava ‘Čistoći’ dostavio jutros, zbog činjenice da još uvijek nije počelo prikupljanje i odvoz odvojenog otpada.

‘To je isključivo i jedino odgovornost Čistoće Cetinske krajine. Općina Otok traži povrat ukupno 163 tisuće kuna i to 56 tisuća za 2018. godinu i 107 tisuća za 2019. godinu. Za ovu godinu kazne će biti mnogo veće’, kazao je Đula.

Đula se osvrnuo i na tijek izgradnje Aglomeracije Otok te je pozvao mještane da budu strpljivi za vrijeme obavljanja građevinskih radova, zbog kojih će povremeno biti zatvarane dionice pojedinih ulica.

‘Aglomeracija se gradi u dužini od 30 kilometara i na nju će biti priključeno oko 800 subjekata. Planirano je da će svi radovi biti gotovi do veljače 2023. godine’, kazao je Đula.

Načelnik Dušan Đula najavio je još jedan projekt – ‘Održivo korištenje vodnih resursa sliva rijeke Cetine’, u svrhu poboljšanja zaštite od poplava i navodnjavanja u Sinjskom polju te dodatne proizvodnje električne energije. Projekt obuhvaća izgradnju Reverzibilne hidroelektrane Blace te dva akumulacijska jezera, jedno u Blacama, a drugo u Donjim Koritima.

‘Ovo je vrlo važan projekt za Općinu Otok i ne bi bilo dobro da ga pokušava osporiti grupa ljudi koji ne znaju o čemu je riječ. Uskoro planirano organizirati jedo izlaganje o projektu, kako bismo sve mještane upoznali o čemu se radi. Ovo je projekt Splitsko-dalmatinske županije, a partneri su Hrvatske vode i HEP. Naša Općina će imati od njega itekako velike koristi, pa čak i kada gledamo sa strane razvoja turizma, jer će se otvoriti mogućnost za turizam u neposrednoj blizini ta dva umjetna jezera’, kazao je Đula.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh