BANNER FERATA

Dušan Đula: Premašit ćemo planirani Proračun!

Autor/ica
Objavljeno: 11 siječnja, 2019

 

Danas je na Hit radiju gostovao načelnik Općine Otok Dušan Đula koji se osvrnuo na rad Općine u protekloj 2018. godini.

Godinu iza nas ocijenio je iznimno uspješnom te istaknuo niz projekata koji su uglavnom financirani ili sufinancirani iz projekata na koje se Općina natjecala. Istaknuo je izgradnju nogostupa Gala – Otok, vrijedan 5 milijuna kuna, te Projekt uređenja vrtića za što je Općina kroz projekte ruralnog razvoja dobila 640 tisuća kuna.

Načelnik Đula posebno je zadovoljan realizacijom projekta koji se provodi u suradnji s Gradom Sinjem ‘Zaželi’ na kojem će biti zaposleno 30 dugotrajno nezaposlenih osoba iznad 50 godina života. Ove godine svi umirovljenici dobili su božićnice, a s tom praksom će, kažu nastaviti i ubuduće.

Općina Otok posebno je osjetljiva prema svojim studentima pa će tako u ovoj godini stipendije imati kako redovni tako i izvanredni studenti, ali i studenti ponavljači odnosno oni koji ne upisuju redovno godinu za godinom.

Načelnik Đula kaže kako je siguran da će Proračun Općine koji je izglasan u iznosu od 19 milijuna i 400 tisuća kuna na kraju godine biti puno veći:

‘Ja sam siguran da će Proračun na kraju tekuće 2019.god. biti veći i da će dosegnuti čak 30 milijuna kuna što je već visina Proračuna nekih gradova. Neću govoriti o rokovima, ali ćemo sve što smo obećali i napraviti.’

Općina Otok, smatra njen načelnik, ima veliki turistički potencijal te smatra kako bi se u razvoj turizma na području cetinskoga kraja trebali uključiti sve jedinice lokalne samouprave kako bi se kraj razvijao i u tom segmentu.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh