Banner CORE HIT RADIO

Dušan Đula: Zločin je to što čine Općini Otok

Autor/ica
Objavljeno: 18 siječnja, 2023
otok ivan mihoc

Načelnik Općine Otok Dušan Đula danas je, gostujući u programu Hit radija, ponovo govorio o projektu Projektu integralnog sustava vodoopskrbe i odvodnje Cetinske krajine – Aglomeracije Trilj, Otok i Dicmo, za koji je ponovio da je najbolji projekt koji se dogodio na području ove općine od kada osnovana, no upozorio je i na činjenicu da će nakon završetka projekta ostati neasfaltirane ceste.

Podsjetio je da je u srpnju 2019. potpisan Ugovor o projektu iz operativnog programa konkurentnosti i kohezije, kojeg sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. Projekt je vrijedan 247 milijuna kuna, od toga 197 milijuna kuna prihvatljivih troškova, od čega 132 milijuna kuna sufinancira Europska unija. Ostatak od 65 milijuna kuna dužni su namiriti Ministarstvo zaštite okoliša i Hrvatske vode po 43 posto, a ostatak će podmiriti Vodovod i odvodnja Cetinske krajine te Grad Trilj i općine Dicmo i Otok.

Prema tom Ugovoru, Grad Trilj i općine Dicmo i Otok trebaju osigurati 8 milijuna kuna, od kojih je obveza Grada Trilja 56 posto ugovorenog iznosa, 41 posto Općine Otok, a 3 posto Općine Dicmo.

Đula je nezadovoljan zbog činjenice da je 2015. godine, dakle prije nego što je on preuzeo dužnost načelnika, došlo do izmjene građevinske dozvole za projekt Aglomeracije, kojim je iz projekta izbačena izgradnja kanalizacije u samom centru Otoka, u kojem se nalaze zdravstvena ambulanta, dječji vrtić, zgrada Općine. Osim toga, kako tvrdi Đula, Grad Trilj i Općina Dicmo imaju posebne uvjete u ugovoru, zahvaljujući kojima će sve dionice prometnica na kojima se vrše iskopi u sklopu projekta, u cijelosti biti asfaltirane, dok Općina Otok nema te iste posebne uvjete. Za sve to krivi bivšu HDZ-ovu općinsku vlast u Otoku i bivšeg koordinatora projekta Aglomeracije, aktualnog gradonačelnika Trilja Ivana Bugarina.

‘Mijenjati građevinsku dozvolu da bi se nešto izbacilo iz projekta, k tome sam centar, po meni je to nedopustivo, to je zločin. Drugi jednako velik problem je asfaltiranje, jer ugovaratelj radova, prema Ugovoru, ima obvezu asfaltirati samo rova u kolničkoj traci, a ona je oštećena skoro cijela. Neću dozvoliti polovično, nakaradno ili neredno rješenje. Ja ću se boriti za interes mještana Otoka, za pravdu. Moram prozvati ljude koji su u projektu, koji su taj projekt vodili od početka. Želim da se u našoj općini radi kao što se radi u Gradu Trilju i općini Dicmo, jer Općina Otok nema osiguranih 5 ili 6 milijuna kuna za asfaltiranje’ kazao je između ostaloga načelnik Dušan Đula.

Razgovor s Dušanom Đulom u cijelosti možete poslušati OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh