Ferali organiziraju još jednu akciju prikupljanja čepova

Autor/ica
Objavljeno: 12 lipnja, 2019

Udruga Sinjski ferali u subotu, 15. lipnja organizira još jednu humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova.

Riječ je o akciji koju je pokrenula udruga Eko Proložac, pod nazivom ‘Čep za osobe s invaliditetom’. Uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, akcija se provodi u obrazovnim ustanovama na području cijele Splitsko-dalmatinske županije, između ostalog i u nekoliko osnovnih škola i dječjih vrtića iz Cetinske krajine. Dio sredstava prikupljenih prodajom čepova namijenjen je radu udruge Eko Proložac, a dio zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Članovi udruge Sinjski ferali u akciju su se uključili u siječnju ove godine i ovo je treća akcija do sada. Osim za udrugu Eko Proložac čepove prikupljaju i za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca.

Akcija će se održati u subotu, na Trgu kralja Tomislava od 10 do 12 sati. Ferali pozivaju građane da se u što većem broju odazovu na akciju, na način da donesu plastične čepove s razne ambalaže, npr. za vodu, sokove, mlijeko, jogurt, šampon, deterdžent, omekšivač i slično.

Podsjetimo, cilj akcije je pomoći osobama s invaliditetom, ali i probuditi u građanima ekološku svijest i dokazati da svatko može doprinijeti zaštiti okoliša.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh