banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Filip Klarić-Kukuz podnio ostavku na mjesto predsjednika Upravnog vijeća JVP Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 5 srpnja, 2019

Filip Klarić–Kukuz danas je gradonačelnici Kristini Križanac i njenim zamjenicima Denisu Glavanu i Zlatku Ugrinu uputio neopozivu OSTAVKU na mjesto predsjednika Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Grada Sinja.

Obavijest o podnošenju neopozive ostavke Klarić-Kukuz je uputio zapovjedniku, Upravnom vijeću i zaposlenicima JVP Sinj. Obavijest objavljujemo u cijelosti.

„Poštovani,

Ovim putem Vas obavještavam da sam dana 5. srpnja 2019. godine podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe  grada Sinja iz osobnih i političkih razloga, a potaknut aktualnom političkom situacijom u gradu Sinju.

Ujedno, ovim putem bi se želio  zahvaliti svima Vama na ove predivne dvije godine u kojima smo zajedno iz temelja stvorili jednu od najrespektabilnijih javnih vatrogasnih postrojbi u Republici Hrvatskoj.

Ipak, najveća hvala legendi sinjskog vatrogastva i zapovjedniku JVP Sinj gosp. Stipi Ančiću na iznimno kvalitetnoj i profesionalnoj suradnji u ove dvije godine.

U početku zaista nije bilo lako, ali zajedno smo išli korak po korak. Od izrade Statuta JVP Sinj kao temeljnog akta, pa do izrade mnoštva pravilnika i ostale dokumentacije kojima smo stvorili temelje ovako jake i kvalitetne javne vatrogasne postrojbe, kao i dobivanja svih potrebnih dozvola za početak rada JVP Sinj.

Proveli smo javne natječaje za zapošljavanja profesionalnih vatrogasaca, kao i testiranja po vatrogasnoj struci i najvišim vatrogasnim standardima te zaposlili ukupno 22 vatrogasca na neodređeno vrijeme.

S najvećim ponosom moram naglasiti da su svih 22 profesionalnih vatrogasaca koji su zaposleni u JVP Sinj s područja grada Sinja. Iako su neki unutar JVP Sinj sumnjali u naše znanje i poštenje te su nam poslali nekoliko inspekcija, sve inspekcije, a posebno inspekcija rada je utvrdila sljedeće:

– sva izrađena dokumentacija počevši od Statuta pa do svih ostalih pravilnika, kao i svi provedeni javni natječaji, kao i cijelokupni ustroj JVP Sinj su u skladu sa Zakonom o radu, Zakonom o vatrogastvu, Statutom JVP Sinj i najvišim vatrogasnim standardima.

Potpisali smo četverogodišnje Ugovore o pružanju vatrogasne zaštite s općinama Hrvace i Otok na području njihovih općina čime smo pomogli njihovim općinama u vatrogasnoj zaštiti ali smo ujedno pomogli i u financiranju JVP Sinj i zatvaranju financijske konstrukcije za njeno funkcioniranje. Ugovori sa obje općine su do dana današnjeg ispoštovani te su sve isplate uredne i na vrijeme.

Ovim putem još jednom se zahvaljujem načelnicima općina Hrvace i Otok, gospodi Dinku Bošnjaku i Dušanu Đuli na odličnoj, korektnoj i profesionalnoj suradnji.

Iako do dana kada sam postao predsjednik UV JVP Sinj nisam imao dodirnih točaka sa vatrogastvom, nego sam se bavio isključivo pravom, zakonima, statutima, pravilnicima, itd., u ove dvije godine vatrogasci, a posebno oni sinjski vatrogasci, postali su neizbrisiv dio mene, te ću u budućnosti uvijek biti dio vatrogasaca a posebno onih sinjskih.

Dragi moji sinjski vatrogasci, hvala Vam na svim lijepim trenucima u ove dvije godine, hvala Vam što svoj posao profesionalnih vatrogasaca obavljate iznimno kvalitetno i profesionalno, hvala Vam na svemu!

Ujedno, želim Vam u budućnosti puno uspjeha kako u profesionalnom radu tako i u Vašim životima, i naravno uz što manje posla i vatrogasnih intervencija.“

S poštovanjem,

Filip Klarić-Kukuz

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh