BANNER FERATA

Fotogalerija: Općina Hrvace pobjednik Cetina adventurea

Autor/ica
Objavljeno: 9 lipnja, 2014
IMG_7311

Izvor: TZ Sinj

U subotu, 7. lipnja održana je 4. Pustolovna utrka Cetina adventure u organizaciji Kluba za avanturističke sportove Cetina adventure uz pomoć Planinarskog društva Svilaja, Avanturističkog kluba Osmica, Biciklističkog kluba Vlaji – Sinj i Dalmatia Explorera.

Trideset i četiri natjecatelja (sedamnaest timova po dva člana) su startali pored disco cluba Piccadilly u 08:00 sati sa trekingom preko Pavića nebesa, canyoningom kroz Sutinu pa ponovno trekingom preko Lučana, Zelova i Hrvaca (ukupno 40 km).

Natjecatelji su zatim nastavili drugu disciplinu: kayaking (23 km) od Rumina do Trilja gdje ih je čekao zadatak: uspinjanje preko užeta na viseći most u Trilju. Nakon veslanja natjecatelji su nastavili vožnjom bicikla (40 km) preko Košuta, Turjaka, Dicma, Neorića i kanjona rijeke Sutine do cilja u Sinju.

Pobjedničkom timu Općina Hrvace (Stipanović/Smoljanović) trebalo je osam sati da stignu na cilj, drugo mjesto osvojio je tim Dalmatia Explorer (Herman/Sinovčić), a treće sinjski tim Opet drugi (Jurić/Režić). Ove godine utrka je dobila međunarodni karakter jer je nastupio jedan tim iz Slovenije.

U sklopu pustolovne utrke Cetina adventure održan je i 2. Gradski izazov u kojem se natjecalo četrdesetak sudionika. Uz pomoć karte i uputa sudionici su trebali pronaći zadane točke po gradu Sinju i sve to u maksimalnom roku od 2 sata. Ove godine tema je bila voda pa su natjecatelji imali zadatak pronaći sve fontane i izvore u gradu Sinju.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Martina Dragaš, drugo mjesto je osvojila Ana Aljinović, a treće Ivona Žitković. U muškoj konkurenciji pobijedio je Petar Delaš s rezultatom od 32 minute, drugi je bio Dario Kučić, a treći Nikola Saratlija. U dječjoj kategoriji pobijedio je David Poljak, a srebrenu medalju je dobio Josip Kujundžić.

Pokrovitelji utrka su Grad Sinj, Turistička zajednica grada Sinj i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Zahvaljujemo se svim sponzorima i volonterima!

FOTOGALERIJA by Ilija Veselica:

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh