Banner CORE HIT RADIO

Frano Ivković i Mario Blajić gostovali na Hit radiju

Autor/ica
Objavljeno: 8 kolovoza, 2022
IMG

U programu Hit radija, u posebnoj emisiji ‘ČESTITKA SLAVODOBITNIKU’ danas su gostovali slavodobitnik 307. Sinjske Alke, Frano Ivković i njegov alkarski momak, Mario Blajić, zamjenik arambaše.

Na početku emisije, prvi vitezovi cetinskog kraja, poručili su kako su vrlo malo odmarali jer iza njih je duga, ali slatka slavljenička noć u Brnazama. Frano Ivković se poslije velike bitke pripetavanja s Ivom Zoricom i Kristijanom Bikićem okitio naslovom slavodobitnika 307. Alke. Brnaškom vitezu ovo je treći osvojeni plamenac koji je ponio ulicama grada Sinja u svojoj karijeri.

‘Ponosan sam i sretan jer osvojiti treći put Alku velika je stvar. Osjećaj je neopisiv i to se ne može opisati. Nisam spavao cijelu noć jer je slavlje trajalo kod moje kuće. Jutros samo imali dosta obveza prema brojnim medijima, ali to je draž Alke. Za ovo što su mi pripremili moji Brnažani, svaka im čast’ – rekao je slavodobitnik, Frano Ivković.

Alkarski momak slavodobitnika i zamjenik arambaše, Mario Blajić je rekao da se ta neizvjesna atmosfera iščekivanja tko će biti slavodobitnik značajno osjećala i na samoj stazi na pržini:

‘Naravno da si u velikom iščekivanju, adrenalin raste, čekaš gdje će pogoditi koplje tvog alkara. Tako je sigurno bilo i mojim kolegama čiji su se alkari pripetavali, Miljenku Lovriću i debitantu, Ivanu Vladoviću‘ – rekao je Blajić kojemu je ovo treće zajedničko alkarskoi slavlje s Franom Ivkovićem.

‘Mi smo zajedno u paru u alkarskim svečanostima od 2006. godine. Još jednom mu zahvaljujem što me svojim osvajanjima Alke čini ponosnim. Hvala i cijeloj mojoj obitelji i prijateljima, radnim kolegama na potpori, ali i čestitkama koje primamo’ – poručio je Blajić.

Ova alkarska nadmetanja su bila jedinstvena do sada jer se ne pamti ili barem nema podataka da se pripetavalo sva tri dana, naglasio je slavodobitnik 307. Alke:

‘Sva tri dana su bila vrhunska, pripetavanja je bilo ukupno osam, velika je to stvar. Što se tiče jučerašnjeg pripetavanja – nije bilo lako. Nakon što je u prvoj pripeti otpao Kristijan, ostao sam sa Ivom Zoricom najtrofejnim među nama, i moraš biti u potpunosti spreman i koncentriran. Uz sve to imao sam nešto više sreće i dobio sam Alku’ – rekao je Frano Ivković, te dodao kako je za sve ovo što su uradili alkari u sva tri dana i njemu samom najviše dao zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske. Također, zahvalio je prijatelju i radnom kolegi Josipu Jukiću što mu je za natjecanje pripremio i ustupio svoju kobilu Lunu.

Ovom prigodom, Ivković je istaknuo kako je prije emisije telefonski razgovarao s alkarom iz pratnje, Davorom Dalbellom koji je jučer prije dolaska imao nezgodu, odnosno pad s konja na Petrovcu.

‘Osjeća se jako dobro, a pad je prošao bez većih ozljeda i to je najvažnije’ – rekao je Ivković.

Slavodobitnik i njegov alkarski momak čestitali su na odlično odrađenoj Alki svim alkarima na čelu s alajčaušom, momcima predvođeim arambašom, vojvodi, cijeloj upravi VAD-a, Gradskoj glazbi, Gradu Sinju, svima koji su organizirali svečanosti, a posebice na iskazanom domaćinstvu Sinjanima i Cetinjanima. Također, zahvalili su državnom vrhu i gostima koji su došli u Sinj pratiti alkarsko nadmetanje.

Cijeli razgovor slavodobitnika 307. Alke, Frane Ivkovića i njegovog alkarskog momka Marija Blajića preslušajte OVDJE.

IMG

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh