HEP Hrvatska

Frano Kekez: Sigurno se neću ponovo pojavljivati na televiziji

Autor/ica
Objavljeno: 24 studenoga, 2021
frano kekez

Gledatelje ovogodišnje sezone MasterChefa oduševio je 33-godišnji Frano Kekez iz Hrvaca. Iako su se mnogi nadali da će upravo on biti pobjednik, to se nije dogodilo. Frano je sabotirao sam sebe, na način da je zadano jelo namjerno učinio nejestivim.

Gostujući u programu Hit radija Frano nam je otkrio da se kuhanjem bavi od malih nogu.

‘Bio sam baš slatkorano dijete, a ako je netko gurman, onda u njemu čuči i kuhar voli i kuhati. Netko tko malo više voli jesti i jede s guštom, sigurno će se više potruditi i oko kuhanja. To neko moje standardno kuhanje krenulo je već od srednje škole, od gimnazije. Gotovo svaki dan bih nešto skuhao.’

Ovaj učitelj matematike, koji radi u osnovnoj školi u Aržanu, sudjelovao je i u 4. sezoni MasterChefa, gdje je bio među top 50 kandidata.

‘Tada je selekcija za MasterChef bila malo drugačija. I tada sam pokazao dosta znanja, tehničke zadatke sam prolazio najbrže, no nisam upalio pećnicu. I danas me neki zezaju zbog toga. To je bilo moje prvo pojavljivanje pred kamerama i malo sam se pogubio. Pećnica je imala tri botuna, a kod mene doma pećnica je imala samo jedan botun, tako da je nisam upalio’, prepričao nam je Frano.

U posljednoj sezoni MasterChefa Frano je pokazao odlično znanje i vještinu, no na kraju je sabotirao sam sebe, jer je zadano jelo zašećerio, pa zakiselio.

‘Nekako je sve to krenulo od prvog momenta. Svi se mi želimo uklopiti i nitko ne bi želio biti dio sredine u kojoj se ne osjeća dobrodošao, kojoj ne pripadaš. Nisam baš siguran zbog čega se nisam uklopio. Možda zbog iskrenosti i moga inzistiranja na egzaktnosti. Neki su se očito bolje osjećali među nekim klanovima. Ja se nisam htio prikloniti klanovima. Prvo, nisam vidio razlog za to, jer sam tu došao naučiti nešto i pokazati nešto što znam. Tu sam s ljudima par dana i teško da ću stvoriti neku jaku vezu s njima, teško da ću im dati toliko povjerenja. Druga stvar je što sam bio svjestan da su tu kamere i da će se to vidjeti, vidjet će gledatelji, javnost za koju smo mi tu kuhali. Sve što bih mogao pogurati preko toga svoga klana ne bi dugo držalo vodu, jer bi se to vidjelo’, pojasnio nam je Frano.

Franino ispadanje razljutilo je gledatelje MasterChefa, koji su za sve okrivili mentore i ostale sudionike. Sam Frano iskreno priznaje kako misli da je mogao dobiti i više od jedne pregače.

‘Mislim da su oni htjeli pokazati da sam ja tu da nešto naučim od njih, da se trebam uklopiti u neki njihov koncept, a ne da budem toliki samouvjeren, pa je je trebalo sasjeći u startu. Sasjekao sam sam sebe i to je bio moj vrabac u ruci za kojeg bi se opet odlučio. Stvarno, to nije imalo veze s tim što sam ja loše skuhao rižot pa preuzimam odgovornost, nije imalo veze s tim što su me umorili ljudi unutar kuće, a jesu, već zato što mi je u tom momentu bilo najpragmatičnije izaći iz te kuće i tražiti posao u školi’, kazao nam je Frano, koji nma je otkrio i kako se od ostalih kandidata najčešće čuje s Ivanom.

Frano nam je otkrio kako više neće sudjelovati ni u kakvim tv show emisijama.

‘Sigurno se neću ponovo pojavljivati na televiziji, ni na MasterChefu ni u drugim tv emisijama’.

Zanimalo nas je kakvi su njegovi planovi za budućnost i ima li u njegovim planovima mjesta za kuhanje.

‘Iskreno, u ovom trenutki sam neodlučan. Nisam spreman krenuti tim totalno novim putem poduzetništva, uzeti period od 4, 5 godina i sve ostalo staviti na stranu. Stvoriti nešto iznova zahtjeva puno rada i odricanja. No, volio bih stvoriti neki kontakt s ljudima koji se bave ugostiteljstvom, cateringom, eventima, da na krilima ove trenutne popularnosti, koja neće dugo trajati, nešto zajedno napravimo’, kazao nam je Frano.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh