banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

GO SDP Sinj protivi se izgradnji kamenoloma u Glavicama

Autor/ica
Objavljeno: 7 studenoga, 2019
nikola vuckovic sdp

Gradski odbor sinjskog SDP-a uputio je priopćenje za javnost, kojeg potpisuje predsjednik Gradske organizacije SDP-a Sinj Nikola Vučković, u kojem se izražava protivljenje planiranom otvaranju kamenoloma na predjelu Greda u Glavicama.

‘Povodom informacije Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH da se ide u postupak procjene utjecaja na okoliš budućeg kamenoloma na predjelu Greda u Glavicama, GO SDP Sinj izražava svoje oštro protivljenje izgradnji kamenoloma u Glavicama!

Naime, investitor iz Hrvaca na dijelu Grede planira eksploatirati građevni kamen na površini od 2,09 ha i sa procijenjenim rezervama od 136 631,16 m3 na rok od 39 godina. Smatramo, da bi se ovim zahvatom Glavice našle u „sendviču“ dva kamenoloma čime bi zdravlje, kvaliteta života, ali i sigurnost mještana sela Glavica bila ozbiljno dovedena u pitanje, a sama vizura Grede nepovratno uništena. Držimo da ne postoje relevantni argumenti o prihvatljivosti ovoga zahvata na planiranoj lokaciji, tim više što već postojeći kamenolom u Glavicama pravi ogromne probleme svakodnevnom životu mještana sela Glavica.

U tom smislu, SDP će u proceduru uputiti izmjene i dopune Prostorno-planske dokumentacije Grada Sinja, kako bi se onemogućili ovakvi i slični zahvati u naseljenim mjestima, ali i poduzeti druge radnje koje su nam na raspolaganju u cilju zaštite okoliša i zdravlja ljudi.

S poštovanjem!
Gradski odbor GO SDP Sinj,
Predsjednik GO SDP Sinj, Nikola Vučković, struč.spec.ing.,v.r.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh