BANNER FERATA

Golinjevo najbrže i najbolje gradi suhozid

Autor/ica
Objavljeno: 6 listopada, 2019
GOLINEJVO

Foto: Monika Vrgoč

U organizaciji Udruge ‘4 GradaDragodid’ i ‘GaiusLaberius – Gardun’ jučer je održano 3. Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida.

Ova nesvakidašnja nacionalna manifestacija održana je u triljskom naselju Gardun, bogatom arheološkom nalazištu. Program je započeo u petak, 4. listopada u večernjim satima, okruglim stolom o suhozidnim temama. U samom natjecanju, koje je otvorio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, ekipe su činila do 4 člana starija od 16 godina, koja su u zadanom vremenu (15 minuta) od raspoloživog kamena morala izgraditi što dulji dvostruki suhozid, unaprijed zadane visine (1 metar) i širine (cca 70cm).

Prvo mjesto u gradnji suhozida osvojila je ekipa Golinjevo: kapetan – Dujo Šipić, Ante Čalo, Silvio Odrljin, Milan Skejić i izbornik Martin Roguljić.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Pomalo, ta reće Vlaji.

Svi natjecatelji dobili su prigodne nagrade, a pobjednička ekipa osim pehara osvojila je i novčanu nagradu. Bilo je tu i drugih nagrada, kao i torta u znaku suhozida.

Nastupile su ekipe: Dragodid, Gaius Laberius, Pomalo, Vlaji, Arduba, Ad hoc, Onk Gardun, Golinjevo, 9. bojna HOSA.

Osim u gradnji suhozida, natjecalo se i u bacanju kamena s ramena, gdje su sudjelovala 23 natjecatelja, a pobjedu je odnio državni prvak Tomislav Tokić.

Ovaj projekt podržavaju Ministarstvo kulture, Kamenolom Dolac Donji, Grad Trilj i Splitsko-dalmatinska županija.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh