BANNER FERATA

Goran Ratkajec odnio Padobranski kup u Opatiju

Autor/ica
Objavljeno: 11 kolovoza, 2014
alkarski_kup_2014_03

Tekst i foto: Ante Grubišić Čabo

Padobranskom Alkom završen je 24. Alkarski Padobranski Kup. Trećom uzastopnom pobjedom, u petak na Bari, subotu na Čoji i jučer na Padobranskoj alci, Goran Ratkajec iz AK Cumulus postao je slavodobitnikom 24. Alkarskog Padobranskog Kupa.

I na jučerašnjem natjecanju već prvi skok nagovijestio je da će cijeli dan biti pun zanimljivosti. Kvaliteta koju su pokazali padobranci kroz prethodna dva dana, opet je došla do izražaja. Ratkajec i Žrvnar iz AK Cumulus otvorili su prve skokove pogodcima u sridu, uz pratnju Petre Kumovac iz AK Croatia. Međutim, padobranci AK Sinj odgovorili su jednako uspješno, te su se uz standardno dobre Matka Vukovića i Nikolu Bašića pogocima u sridu trci pridružili Ante Vuković i Andrija Kovačević. U tom trenutku je mladi Andrija Kovačević čak i preuzeo vodstvo na kraju prvog dijela, pokazavši da se na njegov potencijal definitivno treba računati u budućnosti.

Drugi skok donio je dodatnu neizvjesnost jer je Ante Vuković nastavio sa sjajnim rezultatima, odnosno opet pogodio u sridu i zakuhtao situaciju. Loši rezultati koje je imao u prva dva dana očito su bili rezultat prilagodbe na novi padobran, a dva uzastopna pogotka u sridu na Alci pokazali su da posjeduje kvalitetu za uključiti se u trku za pobjednika.

Trećim skokom i po treći put pogodcima u sridu Matko Vuković iz AK Sinj, te Ratkajec i Žrvnar iz AK Cumulus, izbacili su konkurenciju iz trke, ali ujedno opet prisilili suce da pristupe premjeravanju centimetara, treći dan za redom.

Na kraju, zasluženu pobjedu opet je odnio Goran Ratkajec iz AK Cumulus. Pobjedom na Padobranskoj Alci, Ratkajec je ujedno postao i ukupni slavodobitnik 24. Alkaskog Padobranskog Kupa, te pokazao zašto je svjetska klasa.

Po završtku natjecanja, nakon pregledavanja rezultata i broja natjecatelja, postalo je jasno da je Alkarski Padobranski Kup postao najmasovnije i najposjećenije padobransko natjecanje u Hrvatskoj. Veliki broj padobranaca, njih 21, a i posjetitelja iz cijele Sinjske krajine rezultirao je najavom organizatora za još boljim natjecanjem slijedeće godine, povodom obljetnice 300 godina Sinjske Alke.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh