banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Gospodarski savjetnici veleposlanstava 20-ak zemalja posjetilo SDŽ

Autor/ica
Objavljeno: 16 svibnja, 2019

Izvor: www.dalmacija.hr

Visoko izaslanstvo gospodarskih savjetnika iz veleposlanstava dvadesetak zemalja u posjeti je Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od 35 članova izaslanstva, koji su jučer i danas u posjeti gospodarskim subjektima na području Splitsko-dalmatinske županije, njih desetak su djelatnici Ministarstva vanjskih poslova Vlade RH, predvođeni Jasminom Devlićem, načelnikom sektora za gospodarske odnose. Ostali članovi ovoga gospodarskog izaslanstva su veleposlanici ili njihovi zamjenici, savjetnici za gospodarstvo i drugi dužnosnici iz više od dvadeset veleposlanstava u RH.

Jučer im je na Klisu, u Stella Croatica, domaćin bio župan Blaženko Boban sa suradnicima iz Županije, županijske razvojne agencije RERA i Hrvatske gospodarske komore.

‘O gospodarskim potencijalima na području Splitsko-dalmatinske županije malo kasnije ćete čuti opširnije. Ja bih vam samo poželio da uživate u ljepotama naše Županije ova dva dana. Najveća vrijednost Županije su njenih 450 tisuća stanovnika. Ovu Županiju prepoznajete po našim ‘ambasadorima’, Goranu Ivaniševiću, Blanki Vlašić i mnogim drugim sportskim, glazbenim i inim imenima, koji su proslavili grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju. Hvala svima na dolasku i zanimanju za naše gospodarske potencijale. Zahvaljujem i našem domaćinu Andriji Poliću i djelatnicima Stelle Croatice, koju ćete kasnije imati prigodu obići’, kazao je župan u kratkoj pozdravnoj riječi.

Više o gospodarskim potencijalima Splitsko-dalmatinske županije je kroz prigodnu prezentaciju govorio Martin Bućan iz županijskog odjela za gospodarstvo i EU fondove, a projekte razvojne agencije je predstavila Mihaela Tomašević.

Izaslanstvo će danas obići postrojenja Sardine u Postirima, Klesarsku školu u Pučišćima i vinariju Stina u Bolu na Braču.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh