mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

Grad Sinj jučer je počeo s provedbom projekta ‘Zaželi dobro – faza III’

Autor/ica
Objavljeno: 4 veljače, 2023
grad sinj grb

Grad Sinj jučer je počeo realizaciju šestomjesečnog programa ‘Zaželi dobro – faza III’ na kojem je zaposleno 30 žena.

Radnice za pomoć i potporu starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju i/ili osobama s invaliditetom danas su u prostorijama grada Sinja potpisale ugovore o radu u sklopu Projekta ‘Zaželi dobro-faza III’ na period od 6 mjeseci.

Riječ je o projektu Zaželi – program zapošljavanja žena – projekt ‘Zaželi dobro-faza III’ kodnog broja UP.02.1.1.16.0482 gdje je Upravljačko tijelo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike dok je Posredničko tijelo razine 2 Hrvatski zavod za zapošljavanje, a Korisnik projekta je Grad Sinj.

Partneri na projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje – područna služba Split, Centar za socijalnu skrb Sinj i Lokalna akcijska grupa ‘Cetinska krajina’. Razdoblje provedbe projekta je 8 mjeseci (7. prosinca 2022. – 7. kolovoza 2023.), a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.470.000,00 HRK/195.102,00 EUR. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Proračuna Republike Hrvatske (15%).

Ciljna skupina projekta su žene s najviše završenom srednjom školom koje su prijavljene u evidenciji HZZ-a s naglaskom na ranjive skupine. Projekt će osnažiti i unaprijediti radni potencijal žena pripadnica ranjivih skupina zapošljavanjem u lokalnoj zajednici čime će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

U Projektu ‘Zaželi dobro-faza III’ zaposleno je 30 žena koje će se svakodnevno brinuti o 180 krajnjih korisnika (svaka žena brinut će se za 6 krajnjih korisnika), starijih i nemoćnih osoba kroz narednih šest mjeseci.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Grada Sinja.

ferata@ferata.hr
0997370409