fruhwald
otvorena vrata

Gradonačelnica Križanac: Novi obračun cijene potrošene vode je pravičniji

Autor/ica
Objavljeno: 22 travnja, 2020
kristina krizanac

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac gostovala je danas u programu Hit radija, gdje se osvrnula na situaciju po pitanju koronavirusa na području Grada Sinja, zahvalivši se sugrađanima na korektnom i strpljivom ponašanju, sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

‘Grad Sinj s blizu 25 tisuća stanovnika s iznimno velikom fluktuacijom sugrađana koji svakodnevno putuju u Split na svoje poslove, ima velik rizik izloženosti izvorima zaraze. S obzirom na tu činjenicu i 21 oboljelog od koronavirusa mogu kazati da je stanje dobro, kao i činjenica da ni danas nemamo zaraženih. Trud i disciplina svih nas dovela nas je do dobrih rezultata i vjerujem da će tako i ostati’, kazala je Križanac te poručila građanima da se nastave ponašati odgovorno prema sebi i drugima.

Podsjetila je kako će Grad Sinj poduzeti niz mjera kako bi se pomoglo da se prebrode problemi nastali kao posljedica pandemije. Gradskom vijeću će, kaže, predložiti rebalans Proračuna kojim će se omogućiti daljnja postupanja u olakšavanju krize koja pogađa gospodarstvo i građane.

Gradonačelnica Križanac oštro je kritizirala saborskog zastupnika i sinjskog gradskog vijećnika Mira Bulja koji je u svom jučerašnjem priopćenju kazao kako je ‘neprihvatljiv harač povećanjem cijene vode i ukidanjem jednog besplatnog pražnjenja septičke jame građanima koji nemaju spoj na kanalizaciju‘. Križanac kaže kako ‘Bulj iznosi neargumentirane i bombastične informacije kako bi dobio malo pozornosti’ te mu poručuje ‘da prestane omalovažavati sve ljude koje rade posao za dobrobit svoje zajednice i prestane držati moralne prodike o odgovornosti, jer to ne donosi dobro nikome pa ni njemu samome‘.

O povećanju cijene vode gradonačelnica Križanac je kazala:

‘Novi obračun cijene potrošene vode je pravičniji jer je isključio trošak odvodnje i korištenje prečistača svima korisnicima koji nisu priključeni na sustav javne odvodnje dok je korisnicima koji imaju priključak na sustav javne odvodnje cijena povećana za 1,03% varijabilnog dijela cijene vode. Novim cjenikom koji se primjenjuje od 1. siječnja 2020. godine usklađena je cijena vode na cijelom vodouslužnom području te se u odnosu na naš prethodni cjenik potrošačima isključivo računa ona usluga koja im je dostupna. S novim cjenikom potrošačima koji su priključeni na javni sustav je poskupila usluga, a ostalom dijelu potrošača koji nije u dosegu javne odvodnje cijena usluge je smanjena.’

Križanac se osvrnula i na ukidanje besplatnog pražnjenja septičkih jama.

‘Za sva kućanstva koja nemaju priključak na sustav javne odvodnje, a imaju septičke jame, crpljenje istih je na njihov trošak iz razloga što im je ukupna cijena potrošene vode umanjena upravo iz prethodno navedenog razloga, čime se smatra pravičnim da korisnici javne odvodnje plaćaju trošak istog kao i korisnici septičkih jama plaćaju trošak crpljenja jama. Prosječna cijena usluge crpljenja, odvoza i zbrinjavanja je smanjena s prosječnih 56,25 kn na 51,80kn po kubiku’, kazala je gradonačelnica Kristina Križanac.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh