svabo

Gradonačelnica Križanac: Smatram neprihvatljivim Rješenje Državnog inspektorata

Autor/ica
Objavljeno: 14 listopada, 2019

Proteklih dana glavna tema u sinjskoj javnosti je Rješenje Državnog inspektorata temeljem kojega će se na deponiju Mojanka na Kukuzovcu odlagati komunalni miješani otpad s područja Grada Vrgorca.

Podsjećamo, 11 sinjskih gradskih vijećnika od potpredsjednika Gradskog vijeća Anđelka Bilandžića zatražilo je sazivanje tematske sjednice na kojoj će se raspravljati o ovoj temi. Mještani Brnaza i Turjaka jučer su održali sastanak na kojem su izrazili nezadovoljstvo Rješenjem Državnog inspektorata te najavili kako će u srijedu, 16. listopada održati prosvjed ispred deponija Mojanka.

Iako je bilo najavljeno, vrgoračko smeće danas nije dopremljeno na Mojanku. Prema riječima direktora Gradske čistoće i usluga d.o.o iz Vrgorca Tonija Grljušića, tvrtka još uvijek nije organizirala način prijevoza miješanog komunalnog otpada od Vrgorca do Sinja, a kada će dovoz otpada početi za sada nije poznato.

Svoj stav o ovom problemu u izjavi za Feratu iznijela je i gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

‘Dana 2. listopada, nakon obavljenog inspekcijskog nadzora od strane višeg inspektora zaštite okoliša sastavljen je zapisnik u kojem sam ja jasno kao gradonačelnica iskazala zabrinutost zbog Rješenja kojeg je inspektor dao za prihvat komunalnog otpada s područja Grada Vrgorca. Jasno sam u zapisniku izjavila da to smatram neprihvatljivim, zapravo nametnutim Rješenjem Gradu Sinju. Nakon višegodišnjeg truda i edukacije stanovništva Sinja došli smo u situaciju da smanjujemo količinu miješanog komunalnog otpada na Mojanci te bi provođenje ovakvog Rješenja inspektora svi mi shvatili kao bespotrebno uložen trud, jer bi se količina odloženog otpada znatno povisila. Kao gradonačelnica ću na tematskoj sjednici predložiti Gradskom vijeću jedan prijedlog i zatražit ću podršku gradskih vijećnika’, kazala je Križanac.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh