banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Gradonačelnica primila instruktore aktivnosti pomoću konja za osobe sa invaliditetom

Autor/ica
Objavljeno: 11 srpnja, 2019

Jučer, 10. srpnja gradonačelnica Sinja Kristina Križanac primila je licencirane instruktore aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom.

Naime, radi se o Tei Dolić, Anđeli Bilić, Pavlu Proliću i Davoru Svalini koji su se uz sufinanciranje Grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije i Konjičkog kluba Alkar školovali za instruktore aktivnosti pomoću konja za osobe sa invaliditetom. Osnovni cilj ovih terapeuta je unaprijediti kvalitetu življenja osoba s posebnim potrebama kroz izvanredne učinke jahanja.

Korisnici programa su djeca i mladi s različitim dijagnozama, a program terapijskog jahanja uključuje socijalizaciju djece i mladih s invaliditetom te ostvarenje individualnih potencijala svakog, te usvajanje i razvoj komunikacijskih i temeljnih socijalnih vještina. Na ovaj način licencirani instruktori će pridonijeti poboljšanju kvalitete života u našem gradu, kao i Cetinskoj krajini.

Predsjednik Konjičkog kluba Alkar Mirko Penić je istaknuo:

‘Zahvalni smo gradu i županiji na pomoći pri sufinanciranju školovanja ovih četvero mladih ljudi. Na ovaj način smo stvorili preduvjete za apliciranje na europske socijalne fondove, putem kojih se licencirani instruktori planiraju i zaposliti.’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh