Banner CORE HIT RADIO

Gradonačelnik Bulj otvorio 51. simpozij Hrvatskog društva za dječju neurologiju

Autor/ica
Objavljeno: 25 studenoga, 2022
simpozij

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj otvorio je danas, 25. studenog, u muzeju Alkarskih dvora u Sinju 51. simpozij Hrvatskog društva za dječju neurologiju HLZ-a s međunarodnim sudjelovanjem koji se ove godine održava u Sinju od 25. do 27. studenog 2022.

Simpozij su organizirali Odjel i poliklinika za dječju neurologiju, Klinika za pedijatriju, Klinika za dječje bolesti Zagreb – Klaićeva i Referentni centru Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za rast i razvoj djece predškolske dobi. Gradonačelnik Miro Bulj svim prisutnim liječnicima zaželio je dobrodošlicu u alkarski i Gospin grad Sinj. Prezentirao je kulturne i prirodne ljepote grada te se zahvalio organizatorici izv.prof.dr.sc. Vlasti Đuranović, prim.dr.med. na organizaciji godišnjeg Simpozija u njenom rodnom gradu.

simpozij bulj

U svom govoru gradonačelnik je iskazao nezadovoljstva organizacijom zdravstvenih usluga u Sinju i apelirao na eminentne liječnike, sudionike Simpozija, iz svih krajeva Hrvatske i šire da svojim ugledom utječu na poboljšanje zdravstvenih usluga i organizaciju zdravstvene zaštite u Sinju.

Dvodnevni Simpozij okupio je 50-ak eminentnih neurologa i drugih zainteresiranih, a glavne teme o kojima će raspravljati su cerebrovaskularne bolesti u djece, demijelinizacijske bolesti u djece i slobodne teme.

Prigodni govor na otvaranju među ostalima je održao i Boris Filipović Grčić, ispred Muzeja Sinjske alke i Viteškog alkarskog društva.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh