Banner CORE HIT RADIO

Gradonačelnik Bulj potiče aktivno starenje, umirovljenicima besplatna članarina za knjižnicu

Autor/ica
Objavljeno: 5 listopada, 2022
bulj knjiznica

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj svim sinjskim umirovljenicima omogućit će besplatnu godišnju članarinu za Gradsku knjižnicu Sinj.

Naime, gradonačelnik Miro Bulj jučer je posjetio Gradsku knjižnicu Sinj u Domu mladih gdje ga je vršiteljica dužnosti ravnateljice Ira Pandža upoznala sa stanjem u knjižnici, brojem korisnika i fundusom.

Istaknula je kako Gradska knjižnica Sinj ima fundus od 50.000 knjiga i 660 aktivnih korisnika. Najveći broj korisnika knjižnice su zaposlene osobe njih 311, zatim 243 učenika, knjige koristi i 47 umirovljenika, 35 studenata i 8 djece predškolske dobi. Ravnateljica je napomenula kako je prostor knjižnice nedostatan i neuvjetan s obzirom na fundus i sadržaje koje bi mogla ponuditi korisnicima.

Gradonačelnik je rekao kako Grad Sinj već radi na projektu nove gradske knjižnice, a sredstva za izgradnju osigurat će se iz Nacionalnog fonda oporavka.

U razgovoru su se osvrnuli i na umirovljenike koji su 1. listopada obilježili Međunarodni dan starijih osoba te je gradonačelnik istaknuo kako im njihove male mirovine zasigurno ne dopuštaju aktivnu i sadržajnu starost. Stoga je odlučio da svim umirovljenicima pokloni godišnju pretplatu na usluge Gradske knjižnice Sinj što je ravnateljica s radošću prihvatila.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh