VRLAFEST

Gradonačelnik Šipić najavio nastavak kapitalnih projekata u 2020. godini

Autor/ica
Objavljeno: 3 prosinca, 2019
  • ivan sipic

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić gostovao je danas, 3. prosinca u programu Hit radija.

Šipić se na početku osvrnuo na Prijedlog II. izmjena i dopuna Proračuna Grada Trilja za 2019. godinu, koji je jednoglasno usvojen na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća. Kako je kazao, riječ je o usklađivanju Proračuna obzirom da neki kapitalni objekti, koji su u realizaciji ili pred realizacijom, do kraja godine neće biti gotovi, kao što su Poslovno uslužni centar 3LJ, Dječji vrtić s jaslicama, Vatrogasni dom, Plaža Drinić Veliki te igralište kod zgrade branitelja.

Rebalansom su osigurana sredstva za nabavku pet potpuno opremljenih kontejnera za Sportski centar Luke, kao i dodatna sredstva Turističkoj zajednici grada Trilja za organizaciju ‘Adventa u mom mistu’.

Gradonačelnik Šipić je kazao kako je u pripremi Prijedlog proračun Grada Trilja za 2020. godinu u iznosu od 67.800.000,00 kuna. Za sljedeću godinu najavio je nastavak realizacije kapitalnih projekata koji su počeli tijekom ove godine. Osim spomenutih projekata, nastavlja se i s projektom Aglomeracije u koji je do sada, za otkup zemljišta, uloženo više od 20 milijuna kuna. Do kraja godine očekuje se raspisivanje javne nabave, a u sljedećoj godini bi trebali početi i građevinski radovi u pet naselja: Trilj, Košute, Grab, Jabuka i Vedrine.

Između ostaloga, Šipić je najavio i nastavak uređenja šetnica uz lijevu obalu Cetine, od Graba do Gubavice, te uređenje plaže Drinić Mali, kao i početak izgradnje zgrade na Sportskom centru Luke vrijedne 1 milijun kuna za što je već gotov projekt, a u planu je i izrada projekta cjelovitog uređenja Sportskog centra.

Iduće godine očekuje se realizacija uređenja Gradskog parka Trilj, u što će biti uloženo 1.5 milijuna kuna te zgrade kino dvorane koja će biti prenamijenjena u Dom kulture čija je vrijednost procijenjena na oko 2 milijuna kuna.

I u Proračunu za 2020. godinu triljska gradska vlast vodila je računa o demografskim mjerama, pa će se tako nastaviti s poticajima za mlade, prije svega kroz sufinanciranje građevinskih dozvola, realizaciju projekta naselja za mlade u Vedrinama te planiranu izgradnju zgrade iz programa POS-a. Jedna od novosti u gradskom proračunu bit će i povećanje naknada za novorođenčad, na način da će se naknada za prvorođeno dijete povećati na 3 tisuće kuna, za 2. dijete na 4 tisuće kuna, za 3. na 6 tisuće kuna, za 4. i 5. na 7 tisuća kuna, za 5. i 7. na 10 tisuća kuna, a za 8. i svako sljedeće na 15 tisuća kuna.

Gradonačelnik Šipić kazao nam je i kako su potpisani aneksi ugovora za otkup zemljišta u Košutama, na kojem će se graditi nova zgrada škole. Sukladno tome, vlasnicima zemljišta će do kraja ove godine biti isplaćena sredstva u 100-tnom iznosu, a u idućoj godini bit će osigurana sredstva za izradu idejnog rješenja nove školske zgrade u iznosu od 200 tisuća kuna.

Na kraju razgovora u programu Hit radija gradonačelnik Trilja Ivan Šipić izrazio je zadovoljstvo organizacijom prve manifestacije ‘Advent u mom mistu’ te se zahvalio svima koji su doprinijeli njenoj realizaciji. Pozvao je sve mještane Cetinske krajine da posjete Trilj za vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh