BANNER FERATA

Grlo Amfi pobjednik 5. Memorijala Ivica Glavan Ićo, slavili i Alfa Polaris i Mr Dragon

Autor/ica
Objavljeno: 21 rujna, 2019
Memorijal Galopske trke pobjednik grlo Amfi

Foto: Marko Blažević

Danas su na sinjskom Hipodromu održane tradicionalne međunarodne galopske utrke, odnosno 5. Memorijal Ivica Glavan Ićo…

Oko tisuću gledatelja se okupilo na uz samu stazu, svoj doprinos bogatim izborom jela i pića dali su i lokalni ugostitelji, a ukupno su prisutni vidjeli tri utrke od kojih je ona posljednja ponudila i najveću dramu.

Naime, u središnjoj utrci dana na stazi dugoj 1600 metara, Memorijalu Ivica Glavan Ićo, sa starta su krenula četiri grla, a veći dio utrke u vodstvu su proveli Tinker Bell (vl. KGK Alkar, jahač Žan Sovan) i Amor At (vl. Milan Cvrlje, jahač Josef Parigal).

Ipak u samoj završnici grlo Amfi (vl. Diana Garifullina, jahač Shu Murakami) sustiglo je spomenuti dvojac i na kraju uzeo pobjedu. Pobjednički pokal uručila je obitelj Glavan u društvu Ivana Medvida, savjetnika za sport gradonačelnice Grada Sinja i predsjednika KGK Alkar Mirka Penića.

U prvoj utrci dana, Alaše na 900 metara, slavilo je grlo Alfa Polaris (vl. Bože Majić, jahač Ivan Marović), ispred Armanda (vl. Ivica Šimić, jahač Mirko Čipčić) te Roky Cezera (vl. Dragan Maras, jahač Bartol Župić).

Alaša m Ivan Marović Alfa Polaris vl Bože Majić Zec

Početak druge utrke (9. Kup Grada Sinja, 1200 metara) se ponešto otegnuo zbog činjenice da grlo Double Trouble (vl. Anđelka Lammeritz, jahač Ivan Marović) nikako nije htjelo ući u startnu mašnu pa su zbog toga sa starta krenula dva grla, Mr Dragon (vl. Stipe Bogdan, jahač Jozef Parigal) i Veni Vici (vl. Tvrtko Mikulić, jahač Fejes Lajos). Pobjedu je na kraju uvjerljivo odnio Mr Dragon.

Iz KGK Alkar su se posebno željeli zahvaliti Gradu Sinju na pokroviteljstvu, kao i svima koji su na bilo kakav način sudjelovali u organizaciji ove manifestacije, s naglaskom na Hrvatski konjički savez i Hrvatski galopski savez ispred kojeg je utrkama ravnao Marko Blažević, glavni tajnik Saveza.

U jutarnjim satima na preponskom dijelu Hipodroma održane su prve tri utakmice Preponskog kupa Grada Sinja, a u nedjelju ujutro od 9 sati očekuje nas nova runda preponskog jahanja, o čemu će više riječi biti napisano nakon što se zaključi kompletan turnir.

Shu Murakami Diana Garifulina
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh