miro bulj
hdz

Hajduk i Glavice “ruku pod ruku” u bolje sutra

Autor/ica
Objavljeno: 27 studenoga, 2014

Glavice i Hajduk

Prije nekoliko dana Nogometni klub Glavice je okrenuo novu stranicu u svojoj povijesti, potpisavši ugovor o suradnji sa splitskim Hajdukom, čime će rad kompletnog kluba nastojati dignuti na jedan sasvim novi nivo koji bi u bliskoj budućnosti trebao iznjedriti obostranu korist.

Glavice su proteklih godina proživljavale pravu krizu, kako upravljanja, tako i rezultata, što je kulminirano prošle sezone kada su završile u najnižem rangu natjecanja. S obzirom na uvjete i tradiciju, složit ćemo se, bilo je to ravno katastrofi. No, izgleda je i Glavičanima trebalo dobro tresnuti o pod da bi konačno shvatili da je vrijeme za promjene.

Uprava Kluba, na čelu s predsjednikom Ivicom Bilićem te v.d. sportskim direktorom Robertom Vučemilom, tijekom prvenstvene pauze je ostvarila kontakt s čelništvom Hajduka, nakon čega je dogovoren model suradnje s kojim su obje strane zadovoljne.

Naime, Hajduk se nakon niza godina doslovno zapuštanja lokalne nogometne scene ponovno vraća u igru, a suradnja s Glavicama je jedan je od prvih koraka projekta – Svi ko jedan za Hajduka.

Sam projekt baziran je na ideji da omogući dugotrajan i profesionalan razvoj kluba u svim segmentima. Prije svega se tu misli na razvoj igrača kroz Školu nogometa, od kojih će oni najbolji svoj put nastaviti u splitskom i hrvatskom velikanu s Poljuda, što bi klubu u budućnosti moglo donijeti određena financijska sredstva.

Još jedan od ciljeva je, kako nam kažu iz Uprave, omogućiti novi edukacijski sistem za razvoj mladih trenera, omogućiti bolji razvoj u organizaciji kluba, u kojoj će se koristiti nove metode rada na svim razinama. Ako se planovi ostvare, budućnost će donijeti bolje uvjete za organizaciju raznih međunarodnih, nacionalnih i regionalnih turnira.

Iz samog ugovora, kojeg smo dobili na uvid, izvukli smo glavne značajke suradnje, kao i očekivanja oba partnera:

– Primjena modela rada Omladinske škole HNK Hajduk.

– Provođenja specijaliziranih programa i savjetovanja trenera NK Glavice kod školovanja za UEFA trenerske licence.

– Edukacija trenera Omladinske škole NK Glavice.

– Nastup mlađih kategorija HNK Hajduk na turniru za mladež kojeg organizira NK Glavice .

– Zajedničke organizacije međusobnih sastanaka u cilju savjetovanja i razmjene stručnih iskustava.

– Mogućnost korištenja terena i infrastrukture NK Glavice za potrebe HNK Hajduk, a prema prethodnom dogovoru klubova.

– Mogućnost korištenja infrastrukture HNK Hajduk za potrebe NK Glavice, a prema prethodnom dogovoru klubova.

– Prioritet HNK Hajduk i NK Glavice je usmjeravanje najkvalitetnijih polaznika NK Glavice u HNK Hajduk kroz dogovoreni selektivni proces, a prema preporuci trenera NK Glavice ili na temelju preporuke i procjene HNK Hajduk i voditelja Omladinske škole.

Ipak, dobrim vijestima iz glavičkog niželigaša, koji je kao vodeći na najboljem putu da izbori ekspresan povratak u prvi županijski rang, tu nije kraj.

Naime, u Glavicama će od ove sezone egzistirati i Škola za vratare koju vode braća Vedran i Zlatko Runje, što je još jedan dokaz kako se na glavičkom Sportskom centru kotrlja jedan novi ozbiljan projekt, bitno inovativniji i bliži široj javnosti s nizom mogućnosti za sportski i društveni iskorak.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh