trilj
HEP Hrvatska

HDZ Otok: Tko je profitirao od prodaje limenog otpada koji je ‘Otočki Messi’ kupio kao boćarsku dvoranu?

Autor/ica
Objavljeno: 8 siječnja, 2022
hdz otok

HDZ Otok oglasio se priopćenjem u kojem povezuje načelnika Općine Otok Dušana Đulu, limeni otpad i novu boćarsku dvoranu. Priopćenje donosimo u cijelosti, zajedno s poslanim nam fotografijama:

‘Kao što je otočkoj javnosti poznato, oko lokalnih izbora 2021. godine ‘otočki Messi’ Dušan Đula kupio je hrpu limenog otpada koju je javnosti predstavio kao novu boćarsku dvoranu. Cijena tog limenog otpada iznosila je 750 000 kuna. U stvarnosti se radilo ne o boćarskoj dvorani nego o starom skladištu s prostora nekadašnje ‘Cetinke’ u Trilju. Nedugo nakon završetka izbora spomenuti otpad premješten je na igralište NK OSK, a potom u dvorište obiteljske kuće Dušana Đule gdje se nalazi i danas.

Kako se cijena ‘boćarske dvorane’ koju je grad Trilj prodao kao limeni otpad u iznosu od 50 000 kuna popela na iznos od 750 000 kuna i što taj otpad radi u dvorištu obiteljske kuće otočkog načelnika, još uvijek nije objašnjeno. Dušan Đula, koji općinskim proračunom raspolaže kao privatnim bankovnim računom o tome šuti. Isto se odnosi i na članove NL Dušana Đule čija je jedina svrha podizanje ruku na sjednicama Općinskog vijeća.

Zbog svega navedenog odlučili smo upoznati javnost s postupkom nabave ‘boćarske dvorane’ i akterima koji su sudjelovali u kupnji. Neka potom javnost sama izvuče odgovore na spomenuta pitanja.

Priča je započela početkom prošle godine kada se grad Trilj odlučio riješiti starog skladišta s prostora bivše ‘Cetinke’ i prodao je tvrtki ‘Orluša’ kao staro željezo za iznos od 50 000 kuna. Nedugo nakon toga ‘Orluša’ je spomenuto skladište prodala tvrtki ‘Brina’. Tvrtka ‘Brina’ ovu kupnju obavlja u suradnji s Dušanom Đulom znajući da će se kasnije javiti na natječaj koji je raspisala Općina Otok za kupnju boćarske dvorane. Da je tome tako govore i uvjeti natječaja u kojima je navedeno da boćarska dvorana može biti i ‘polovna’. To se i dogodilo. Tvrtka ‘Brina’ ubrzo nakon toga prodaje spomenuto skladište, odnosno ‘boćarsku dvoranu’ Općini Otok, ali za vrtoglavih 750 000 kuna!

Dakle, limeni otpad kojeg se grad Trilj riješio za 50 000 kuna, na inicijativu ‘otočkog Messija’ prodan je Općini Otok za sumanuto veliki iznos. Gdje se sakrila razlika od 700 000 kuna prilikom otkupa nikad nije objašnjeno. Prepuštamo čitateljima da sami izvuku zaključke.

Priča s boćarskom dvoranom dobila je i svoj tragikomični nastavak 20. prosinca 2021. prilikom usvajanja općinskog Proračuna za 2022. godinu. Naime, jedna od stavki usvojenog proračuna odnosi se na izgradnju (još jedne?) boćarske dvorane u iznosu od 650 000 kuna. Na naša pitanja o smislu ove kupovine nismo dobili nikakve odgovore. Vijećnici sa NL Dušana Đule su, kao i obično, šutke dizali ruke za proračun i tu je priča završila.

Kupnja ‘boćarske dvorane’ samo je jedna u nizu od problematičnih stavki u poslovanju Dušana Đule koje ćemo nastaviti problematizirati javno, budući da nam na redovnim sjednicama Općinskog vijeća isto nije dozvoljeno. Obzirom na dosadašnje poslovne solo prodore ‘otočkog Messija’, vjerujemo da će inspektor za gospodarski kriminal imati još materijala za istragu.

Općinska organizacija HDZ-a Općine Otok,

Predsjednik Ivan Laco

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh