HNS odlučio: Prekidaju se sve niže lige, Junaku i OSK-u naslovi prvaka!

Autor/ica
Objavljeno: 6 svibnja, 2020

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza sva ligaška natjecanja, izuzev Prve HNL, neće se nastaviti, a poredak u trenutku prekida ujedno je i konačan…

Takva odluka vrha HNS-a sigurno je najviše obradovala navijače Junaka koji će tako vrlo skoro saznati hoće li u borbu za Drugu ligu kroz kvalifikacije ili će izravno ostvariti ulazak, što naravno ovisi o dobivanju licence ostalih pobjednika trećih liga.

Prema riječima predsjednika Junaka Stipe Perića, licenca neće biti upitna jer su poduzete temeljite pripreme u dobivanju iste, što je u svakom slučaju ohrabrujuća vijest, pogotovo nakon prošlogodišnje traume i šoka na kraju prvenstva.

HNS je, dakle, definitivno zaključio sva prvenstva, čime je Junak i drugu godinu u nizu osvojio naslov prvaka. Hoće li se dodjeljivati pehari i medalje ili će se ovakav kraj natjecanja tretirati drugačije, za sada nije poznato.

Kako god da bilo, s peharom ili ne, put prema Drugoj ligi nije upitan. Konkurenti Junaku u kvalifikacijama, ako ispune uvjete, bit će Opatija, Mladost Ždralovi, Marsonia i Vinogradar.

Razloga za veselje imaju i u Otoku, jer i OSK je držao vrh poretka u Prvoj županijskoj ligi. Iz Otoka smo prije nekoliko dana također dobili ohrabrujuće vijesti vezano uz licencu za Treću HNL, a treba napomenuti kako je od ove godine bitno postroženo licenciranje i za trećeligaški nogomet.

OSK će čekati rasplet situacije i osluškivati ima li konkurencija iz preostale tri dalmatinske županije valjanog kandidata za kvalifikacije, ali bez obzira na sve, OSK će nesumnjivo biti jedan od glavnih kandidata za povratak u trećeligaško jato.

U dopisu Saveza stoji i kako će se termini eventualnih kvalifikacija znati tek nakon odrađenog licenciranja.

Tablice:

Treća HNL kraj Prva ŽNL kraj OSK Otok

 

ferata@ferata.hr
0997370409