HEP kultura Alkar

Hrvace: Proslava blagdana Gospe od žalosti i Dana Općine

Autor/ica
Objavljeno: 12 rujna, 2019

 

hrvace crkva

Blagdan Gospe od žalosti, koji se slavi 15. rujna, u Općini Hrvace obilježava se i kao Dan Općine.

Za proslavu blagdana svoje nebeske zaštitnice i Dana Općine Hrvatačani se pripremaju prigodnim programom koji će početi sutra, 13. rujna u 12 sati Svečanom sjednicom Općinskog vijeća. U poslijepodnevnim satima, u Crkvi Svih svetih služit će se sveta misa, koja će početin u 17 sati, nakon koje će biti održana promocija monografije ‘Stoljeće Dalmatinaca u Feričancima 1919. – 2019.’. Program će se nastaviti tradicionalnim susretom klapa od 19,30 sati, koji će se također održati u Crkvi Svih svetih, u organizaciji Klape Hrvace. Osim domaćina, na susretu će nastupiti klape Rebatajica iz Splita, Pučki pivači – Donji Kaštili, Senjkinje iz Senja, Sveti Mihovil iz Prološca, Zagora – Dicmo/Trilj, Rusula iz Splita, Sinj, Bratouština – Gorica/Sovići (BiH) i Concordia iz Međugorja (BiH).

U subotu, 14. rujna nakon svete mise, koja će se služiti od 17 sati, u školskoj sportskoj dvorani održat će se Večer folklora koju organizira HKUD Peruća Hrvace, na kojoj će nastupiti brojna kulturno-umjetnička društva i udruge iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Osim HKUD Peruća – Hrvace publici će se predstaviti Sinjske mažoretkinje, KD Kornići – Krk, HKD Napredak – Knin, HKUD Studenčica – Ljubuški, KUD Zvona Zagore – Mirlovoć Zagora, rerašice i Ivan Delaš – Baba Manda.

Središnja proslava blagdana Gospe od žalosti je u nedjelju, 10. rujna. Svečano misno slavlje s procesijom, koja će početi u 10 sati, predvodit će mons. Juraj Batelja. U okviru misnog slavlja bit će blagolsovljen kip blaženoga Alojzija Stepinca.

U okviru obilježavanja blagdana Gospe od žalosti i Dana Općine u utorak, 17. rujna u 10 sati u župnoj Crkvi Svih svetih služit će se sveta misa za poginule policajce u Domovinskom ratu nakon koje će, u 11 sati pred spomenikom MUP-a biti položeni vijenci.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh