fruhwald
otvorena vrata

Hrvoje Mandac: “Nisam zaslužio ovakav tretman nakon 17 godina u klubu”

Autor/ica
Objavljeno: 6 ožujka, 2014

junak univerzalna

Nakon što se uprava Junaka očitovala o suspenziji dugogodišnjem kapetanu Hrvoju Mandacu putem priopćenja koje smo na stranicama Ferate i eteru Hit radija objavili prethodnih dana, svoju stranu priče odlučio nam je kazati i dotični stoper sinjskih Plavih.

Loš start u proljetni dio prvenstva i neočekivan poraz od Croatije ponukali su trenera Deana Računicu da na raspolaganje Upravi stavi svoj trenerski mandat, što su ovi odbili i dali mu punu podršku u radu s momčadi pred gostovanje u Omišu koje je na rasporedu narednog vikenda.

No, ono što nije bilo poznato jest situacija koja se netom prije izlaska na travnjak odigrala u svlačionici kada je kapetan Hrvoje Mandac ostao bez kapetanske vrpce, kako kaže, bez najave i to tek nakon što je sudac intervenirao u hodniku čitajući zapisnik prema kojem je kapetan bio Stipe Grčić.

Nezadovoljan takvom odlukom, odnosno načinom na koji je donesena, Mandac je u narednim danima zatražio razgovor s predsjednikom, dan poslije i s trenerom, kada je stvar potpuno zakomplicirana, a rezultat svega bila je suspenzija za igrača.

Kako nam je u neformalnom razgovoru Mandac rekao, on ne misli prihvatiti ponuđenu mogućnost da trenira s juniorima, jer smatra da mu takav status nakon 17-godišnjeg staža u dresu Junaka ipak ne priliči.

Podsjetimo, Mandac je proteklu polusezonu bio ozlijeđen, no nastavak prvenstva dočekao je spreman te je nastupio u prvih 11 na utakmici protiv Croatije koju je, uz opći dojam kolega novinara, odradio solidno. Situacija je to koja je u svakom slučaju dodala novi uteg oko vrata u borbi za trećeligaški status.

Priopćenje za javnost Hrvoja Mandaca donosimo u cijelosti:

S obzirom na to da su u javnosti počele kružiti priče i nagađanja zbog čega sam suspendiran od strane kluba, osjećam potrebu odgovoriti suigračima i navijačima kluba što je povod i razlog moje suspenzije.

Nakon 17 godina igranja u NK Junak, od pionira do prve momčadi, kao igrač, kao čovjek, kao Sinjanin, doživio sam jedno veliko razočarenje i podcjenjivanje uloge kapetana u momčadi te omalovažavanje mojih ljudskih i igračkih vrijednosti, a sve to samo kako bi netko ostvario svoje sitne interese i mene, iz njemu ili njima znanih razloga makao iz kluba.

Naime, pred subotnju utakmicu protiv Croatije iz Zmijavaca, u svlačionici pred izlazak na teren, kao kapetan stavio sam traku oko ruke da bi mi nakon toga sudac, u prisustvu svih igrača, trenera i članova uprave koji su nam došli dati podršku, pročitao da u zapisniku nisam ja kapetan nego drugi igrač i da moram drugom dati traku, što sam odmah i učinio. Ostao sam neugodno iznenađen, ali unatoč tome nikom niti jedne riječi nisam rekao. Nastojao sam biti pribran i na najbolji mogući način odigrati utakmicu.

Međutim, kako ni dva dana nakon utakmice nitko nije našao shodnim da mi objasni zašto sam smijenjen kao kapetan i zašto baš na ovakav način, u ponedjeljak navečer zatražio sam razgovor s predsjednikom kluba. Predsjednik me saslušao i kazao da razumije moju ljutnju, ali da je došlo do proceduralne pogreške.

Sutradan, u utorak, sam pred trening zatražio razgovor i s trenerom želeći znati jeli se doista radi o proceduralnoj pogrešci ili nečijoj odluci da više ne budem kapetan. Trener Računica mi je odmah priznao da je to njegova osobna odluka i da je to zato što nisam trenirao s momčadi pola godine i da ne vidi što je tu sporno.

Odgovorio sam mu da to nije točno jer sam svaki dan dolazio na trening i zbog ozljede svaki dan trenirao po posebnom programu i stalno bio uz momčad na svim utakmicama, kod kuće i vani. Na moje pitanje zašto me o smjeni prije nije obavijestio i zašto je to učinio na krajnje ponižavajući način, odgovorio mi je rječnikom koji nije primjeren za javnost, govoreći kako on više neće biti trener i neka ja dovedem svog trenera.

Igrače je odmah obavijestio da on više neće biti trener nakon čega je otišao, a trening je dalje odradio kondicijski trener. Nakon treninga, tražio sam od predsjednika kluba da pozove trenera Računicu i o novonastaloj situaciji raspravimo sva trojica.

Do takvog sastanka i razgovora nije došlo, već je razgovarano samo s Računicom, a mene se bez saslušanja suspendiralo. Što je njima Računica rekao ja ne znam, ali znam da nisam narušio nikakvu ravnotežu u klubu, niti povrijedio klupsku disciplinu.

Sinj, 06. ožujka

Hrvoje Mandac

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh