banner stozer cz sinj

Humanitarna utakmica za Mihajla Manovića, poraz Alkara i pobjeda ljudskosti!

Autor/ica
Objavljeno: 23 veljače, 2019

Humanitarna utakmica za Mihajla Manovića u kojoj su snage odmjerili Alkar i Student iz Mostara, rezultirala je s ukupno prikupljenih 6570 kuna…

Uprava KK Alkar je u kratkom roku organizirala susret sa Studentom, sve kako bi pomogla nekadašnjem igraču Splita Mihajlu Manoviću, ocu pokojnog Jovana Manovića, igrača koji je igrajući za Alkara nepovratno kupio sinjske navijače.

Na tribinama se skupilo oko 200-tinjak gledatelja koji su na ulazu u dvoranu donirali 5570 kuna, dok je dodatnih 1000 kuna dodao Zvonimir Režić koji je na aukciji kupio loptu s kojom se igralo već davne 2003. godine u utakmici protiv Zaboka koja je Alkar odvela u prvoligaško društvo. Loptu je za tu svrhu darovao Ivica Križanac.

Sudbina je htjela da nekadašnji trofejni igrač velike generacije Splita iz 70-ih dođe u tešku životnu situaciju, a kad se javnosti otkrila sudbina Mihajla Manovića, košarkaški Sinj je znao reagirati.

“Ja ne mogu reći da sam ponovno u Sinju, jer ja sam uz Sinj bio, jesam i bit ću čitav život.”, kazao je nakon susreta vidno emocionalni Manović.

Veliki pljesak prisutnih uoči početka susreta govorio je sam za sebe, dobio je Manović uz cvijeće i dres Alkara na poklon, što ga je posebno ganulo, pogotovo jer se na poleđini nalazilo njegovo prezime, odnosno prezime koje je krasilo dres i njegova sina.

“Nadam se da će u sljedećim utakmicama moj Alkar i Alkar moga sina osvajati bodove.”, naglasio je na kraju Manović.

Što se same utakmice tiče Student je nakon uzbudljive završnice slavio pobjedu rezultatom 79:77. Imao je Alkar i napad za poravnanje, odnosno pobjedu, ali na kraju se zasluženo veselila gostujuća momčad. Sinjskoj publici premijerno se predstavio i Ljubo Šamadan i pritom pokazao da će biti od velike koristi trener Helbichu.

Rezultat:

Alkar – Student 77:79 (18:25, 25:16, 16:18, 18:20)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 200
Suci: Ivan Hajduk i Jelena Šakić

Alkar: Brown (20), Šipić (10), Vučić (21), Šamadan (17), Svalina (5), Modrić (2), Markulin (2), Šimunović-Erpušina, Pralija, Marić.

Student: Manjgo (3), Kuzman, Širić (12), Zovko (5), Radmilović (21), Mikulić (9), Ross (9), Barbarić, Cvitanović, Škrobo (4), Ćup (16).

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh