Inozemni novinari oduševljeni triljskom kulturnom baštinom

Autor/ica
Objavljeno: 8 svibnja, 2019

U sklopu stalne turističke promocije, na inicijativu Joška Stelle, direktora Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije,  u sklopu studijskih putovanja animirani su specijalizirani novinari iz svih država u kojima Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ima predstavništva.  U suradnji s lokalnim turističkim zajednicama, kroz vrlo atraktivne turističke programe, inozemni etablirani novinari posjetili su gradove: Trogir,Split, Solin,Brač, Klis Trilj.

Oni će informirati turiste o selektivnim oblicima turizma, odnosno prirodnim, kulturnim i gastronomskim oblicima, kao i mogućnostima aktivnog odmora na ovom području. U sklopu programa ”Kulturni turizam”, a u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Trilja, Grad Trilj su posjetili novinari iz Poljske, Austrije, Češke, Nizozemske, Norveške, Danske i Francuske: Maria Christina Hilstrom, Duclos/Solene Diane Marie Karine, Orlikowska Malgorzata, Schalke Melissa Debora, Van Bijsterveld Sandra, Weenink Laura Marbella, Blanken Mirjam, Vlaanderen Laura Marina, Walczowska Karolina Janina, Maraine Marie Ange Huguette, Reif Edith, Edelmayer Waltraud, Anette Brathen Moen.

Uz stručno vođenje turističkog vodiča Dina Ivančića, te uz pratnju Andriane Ivković, direktorice Turističke zajednice grada Trilja, posjet uglednih svjetskih novinara započeo je panoramskim pogledom na prekrasnu tvrđavu Nutjak. Nakon Nutjaka, novinari su posjetili Muzej Triljskog kraja gdje su se novinari upoznali sa bogatom poviješću grada Trilja, sa geografskim položajem rimskog vojnog logora te njegovim kulturnim i arheološkim značajem za cijelu Dalmatinsku zagoru, nakon čega su se uputili posjetiti rimski vojni logor Tilurij i crkvu sv.Petra na Gardunu.

Kako je cijeli program u cijelosti posvećen kulturi i kulturnim lokalitetima, novinarima je omogućeno  upoznavanje i gastronomske ponude triljskog kraja, te su kušali uštipke, sir, pršut, antičku hranu (libum, lukanijeve kobasice), žabe, kruh ispod peke, te teletinu ispod peke, a sve popraćeno neizostavnim vinom iz čaporskih vinograda.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh