Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Interstas – Međunarodni festival turizma u Solinu

Autor/ica
Objavljeno: 20 studenoga, 2023
cavka

 

U petak 17. studenoga 2023. u Solinu završene su tri međunarodne priredbe: 30. INTERSTAS – Međunarodni festival turizma, 26. ITF’CRO -Međunarodni festival turističkog filma, i 21. CEA-CRO- Cvjetno i krajobrazno predstavljanje za Međunarodni zlatni cvijet i posebnu nagradu ‘Dr. Lucija Čikeš’.

Direktor manifestacije Vojko Pleština predstavio je prisutnima broj prijavljenih, nominiranih i odabranih laureata za 2023. godinu.

Na svečanoj dodjeli nagrada, među dobitnicima bili se i predstavnici grada Sinja: maestro Mojimir Čačija, Klapa Sinj i Turistička zajednica grada Sinja.

Predstavnici Grada Sinja nagrađeni su u kategorijama:

  • Međunarodna turistička nagrada ‘Antonio Conte 2023.’ za ukupnu profesionalnu, visoko kreativnu izvrsnost u vođenju, produkciji i doprinosu razvoju dalmatinskog klapskog izričaja, nagradu je dobio maestro Mojimir Čačija
  • POSEBNO PRIZNANJE INTERSTAS 2023, uručeno je se Klapi Sinj, za visoko kreativnu izvrsnost u vođenju, produkciji i doprinosu razvoja dalmatinskog klapskog izričaja.
  • Posebno priznanje 26. ITF CRO 2023.- INTERSTAS 2023. u kategoriji turistički promotivni filmovi/videa, autori / producenti  nagrađeni su autor promotivnog videa, Krunoslav Weinpert (POINTERS) i Turistička zajednica grada Sinja kao prijavitelj za promotivni video Sinj  – vodič po destinaciji .

U ovoj kategoriji na 26. Međunarodnom festivalu filma pristigli su filmovi iz 147 zemalja sa svih kontinenata, a u kategoriji turistički, putopisni, dokumentarni, povijesni, ekološki, s ukupno prijavljenih rekordnih 406 turističkih promotivnih filmova/spotova (372 iz svijeta te 34 iz Hrvatske), dodijeljeno ukupno 27 nagrada.

Nagrađeni promotivni video možete pogledati na poveznici: https://youtu.be/3s1F-hIkaqg?si=4S9R9CSY03qt-oxS

 

Čestitamo svim nagrađenima!

Monika Vrgoč, direktorica Turističke zajednice grada Sinja

ferata@ferata.hr
0997370409