svabo

Ivan Šipić o projektima Grada Trilja…

Autor/ica
Objavljeno: 25 rujna, 2019
ivan sipic

Povodom proslave Dana Grada Trilja i blagdana svetog Mihovila, u programu Hit radija danas je gostovao gradonačelnik Trilja Ivan Šipić.

Šipić se osvrnuo na kapitalne projekte Grada Trilja, pri čemu je posebno istaknuo razvoj Gospodarske zone Čaporice i projekt Poduzetničko-uslužnog centra 3LJ, na kojima se temelji gospodarski razvoj Trilja.

‘Prava demografija je ondje gdje je radno mjesto, gdje čovjek nađe svoj komad kruha i ondje gdje on zna da će za svoju obitelj priskrbiti određena sredstva za život. To je ono što je mnoge naše ljude odvelo vani, a mi usprkos svemu želimo na triljskom području kroz Gospodarsku zonu Čaporice stvoriti bolje uvjete i otvarati radna mjesta. U tom smislu naš Poslovno-uslužni centar Trilj, koji je prošao i dobio više od 20 milijuna kuna. Prošle godine za Dan Grada Trilja sam ga najavljivao, a evo ove godine imamo to gradilište otvoreno’, kazao je Šipić.

Govoreći o stvaranju novog centra Trilja na prostoru bivše tvornice Cetinka, Ivan Šipić je najavio kako će se sutra, prije svečane sjednice Gradskog vijeća, upriličiti polaganje kamena temeljca za izgradnju novog dječjeg vrtića s jaslicama. Govorio je i o realizaciji projekta aglomeracije, izgradnji novog vatrogasnog doma, projektu Zaželi – žene triljskog kraja, a osvrnuo se i na razvoj turizma na triljskom području.

‘Svjedoci smo kako Grad Trilj prije nekoliko godina nije imao ni 2-3 kuće za odmor, a sada ih ima 40-ak. Dakle, nešto se na našem području događa. Grad Trilj podupire rad Turističkog ureda, a podupiremo i infrastrukturom- Želimo stvoriti bolje uvjete i ljepšu sliku našeg kraja, zato nisu tu mukte ni plaže uz Cetinu, ni uređenje ulica ni nova rasvjeta, nogostupi itd. Uz to ide i sadržaj, program kojeg ljeti pripremamo za sve uzraste u kulturnom i glazbenom životu’, kazao je Šipić.

Šipić dodaje kako na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Trilja, koja će se održati sutra od 12 sati, očekuju brojne uzvanike. Posebno svečano u Trilju će biti u nedjelju, na sam blagdan svetoga Mihovila, kada u Trilj stiže i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. Na kraju, svojim sugrađanima čestitao je Dan Grada Trilja i blagdan svetoga Mihovila, a sve ljude dobre volje pozvao da dođu u Trilj i pridruže se triljskim slavljima.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh