svabo

Ivana Živaljić odgovorila Miru Bulju

Autor/ica
Objavljeno: 22 listopada, 2021
IVANA ŽIVALJIĆ

Nakon što smo danas na našem portalu objavili članak o gostovanju gradonačelnika Grada Sinja Mira Bulja u programu Hit radija i njegovom osvrtu na probleme zbrinjavanja otpada na području Sinja i Cetinske krajine, reagirala je direktorica društva Čistoća Cetinske krajine d.o.o. Ivana Živaljić, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Kada u nedostatku informacija i činjenica napišeš članak onda to izgleda upravo onako kako se gradonačelnik Grada Sinja na ovom portalu  osvrnuo na nedavne natpise u Slobodnoj Dalmaciji.

Istina je jedna a u ovom slučaju ta da su jedinice lokalne samouprave dužne na svom području osigurati uslugu odvojenog prikupljanja otpada prema članku 84. Zakona o gospodarenju otpadom (NN 84/2021 )  – ‘…Izvršno tijelo jedinice lokalne samouprave odnosno Grada Zagreba dužno je osigurati odvojeno prikupljanje otpadnog papira i kartona, stakla, metala, plastike…’

Istina je i da je podjela spremnika za papir i plastiku u tijeku i istina je da kamioni dolaze u ponedjeljak.  Laž je da je trebalo prilagođavati kamione jer su postupkom javne nabave kupljena dva namjenska kamiona, jedno za prikupljanje plastike, drugo za prikupljanje papira.

U nedostatku mašte kako objasniti svojim stranačkim patronima iz Mosta da je struktura Društva takva da suvlasnici zajedno odlučuju o direktoru,  da su dva suvlasnika iz HDZ a i da treba zajedno sjesti za stol, nastaje ovo sto nastaje – Preslika izbora direktora HRT-a u Saboru. Zamislite kako bi bilo istima reći da ste digli ruku za HDZ-ovog kandidata.

Teško je priznati da nisam izbor Grada Sinja samo zbog stranačke pripadnosti pa se u pitanje dovodi i moj rad i rad svih osamdeset zaposlenika Čistoće. Sve ove četiri godine kao vijećnik gradskog vijeća Grada Sinja prozivali ste me isključivo zbog tri slova moje stranke, a istovremeno ste znali koliko truda je uloženo i da se sanira Mojanka, i da ne dođe vrgoračko smeće i da istovremeno firma funkcionira. Znali ste, jer ste mi to rekli. Tada ste bili ljuti na Grad Sinj a sada eto na Čistoću. Druga meta, isto rastojanje.

Otkako ste na vlasti imali smo nekoliko sastanka i uistinu dogovorili poboljšanje nekih aktivnosti po pitanju gospodarenja otpadom kao i održavanja zelenih površina. I što se dogodilo? Čistoća je sve odradila da bi nam stigli mailovi kako se računi za isto osporavaju. Pa kao prosjak treba dolaziti u Grad da bi nam se platilo. Nakon toga Vaše službe traže potvrdu da je cvijeće posađeno kako bi nam platili jer nije lako prošetati iz udobnosti gradske uprave do rotora. Da, dobila sam poziv za sjednicu Gradskog vijeća u ponedjeljak, na koju evo neka građani sami procjene ima li smisla doći. Iscrpno sam sve ove godine, što mi je i dužnost, obrazlagala svaku crticu svog financijskog izvješća da bi nam čekajući satima na svoj red na sjednici, već unaprijed u hodniku govoreno, ma neće vam to proći… Neće proći ni u ponedjeljak. Ne zato što je pozitivno i što je stanje Društva dobro, već zato jer ga obrazlaže Ivana Živaljić iz HDZ-a.

Ističe mi mandat za mjesec dana i na moje mjesto doći će tko dođe, i o tome će odlučiti tko treba odlučiti, to je u ovom trenutku nevažno. Važno je da je pred Čistoćom, Gradom Sinjem, po pitanju otpada ogroman posao, i da će svaka igra oko firma koštati samo građane. Da, iako iz Trilja, i iako iz HDZ-a, volim ovaj Sinj. Mene, moje četiri sestre othranila je sinjska općina, također poštenim radom.

Službe koje Vam pripremaju ovakva priopćenja i mogući odgovor i na ovo, nisu baš pripremljene, nisam zamjenica gradonačelnika Grada Trilja.’

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh