HEP Hrvatska

Iz tiska izašao 58. broj Cetinskih vrila

Autor/ica
Objavljeno: 29 studenoga, 2021
cetinska vrila

Iz tiska je izašao 58. broj Cetinskih vrila, glasila Ogranka Matice hrvatske u Sinju.

U novom broju Cetinska vrila obrađuju brojne zanimljive teme i događaje.

Miljenko Buljac u zanimljivom štivu piše o 500. godina prvotiska”Judite”, Mirko Marić predstavlja novog predsjednika MH Mira Gavrana. O kazališnim predstavama u Muzeju Cetinske krajine pišu Anđela Vrca i Darija Domazet. Oproštajne prigodne tekstove od preminulog dr. Nevena Strukana napisali su Velimir Borković i Vojna Krizmanić. U ovom broju Ivan Kozlica obradio je temu “Djelovanje HSS-a u Cetinskom kraju prije II svjetskog rata. U ovom izdanju nalazi se reportaža o otkrivanju poprsja Anti Župiću, a tu su i zanimljivi prilozi Stjepana Markovića, Mirjane Malovan, Ive Mišure, fra Blaža Toplaka i brojne fotografije kao što je ona o osvjetljenom križu na Visokoj.

Uz novi broj Cetinskih vrila,Ogranak Matice hrvatske Sinj ponovno je pokrenuo promotivnu akciju prodaje knjiga koja je započela početkom ožujka ove godine. Podsjetimo, sinjski ogranak MH posjeduje značajni zbirku knjiga, časopisa i zbornika. Kako bi književna djela bila još dostupnija čitateljima u MH u Sinju odlučili su sniziti cijene i do 50%. U ponudi su između ostaloga i knjige ‘Sinj i njegovo slavlje’ fra Ivana Markovića, ‘Velika sinjska ljekaruša’ Nikole Kujundžića, ‘Sinj i njegova Gospa’ fra Mirka Marića, ‘Sinjska krajina u 17. i 18.stoljeću’ fra Josipa Solde i drugi vrlo zanimljivi naslovi.

Sve informacije o ponudi knjiga i 58. broja Cetinskih vrila koje se nalaze u prigodnoj akciji mogu se dobiti u prostorijama Matice hrvatske koje se nalaze u Alkarskim dvorima, kao i na telefon 824-345. Iz Ogranka MH Sinj mole građane koji će doći u njihove prostorije kupiti neku od knjiga da se pridržavaju svih epidemioloških mjera, uz obvezno nošenje maski te dezinfekcija ruku sredstvom koje se nalazi na ulazu u prostoriju.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh