BANNER FERATA

Iz Zajednice sportskih udruga najavljuju: “Vraća se Open Fun Football Schools”

Autor/ica
Objavljeno: 16 svibnja, 2019

Zajednica športskih udruga Grada Sinja ponovno pokreće projekt OPEN FUN FOOTBALL SCHOOL nakon što su se stekli potrebni uvjeti i odobrena su sredstva UEFA-e za četverogodišnji ciklus.

Organizacija CCPA iz Danske i svojim predstavništvom u Hrvatskoj u suradnji s partnerskom organizacijom Društvo sportaša veterana i rekreativaca, financiraju veći dio projekta, kroz sportsku opremu i organizaciju. Općine, sportske zajednice i nogometni klubovi, kao sudionici u projektu, osiguravaju sredstva za lokalni dio financiranja i provedbu projekta OFFS na svom području. Sredstva koja općine uplaćuju na račun CCPA Hrvatska namijenjena su za troškove edukativnih seminara volontera- sudionika u programu.

1. OPEN FUN FOOTBALL SCHOOLS

Open Fun Football Schools je humanitaran, neprofitan i politički neutralan projekt organiziran od strane Cross Cultures Project Association , Kopenhagen (CCPA) u suradnji s područnim uredima i partnerima. Osnovna ideja projekta je pedagoški „Fun koncept“ – učenje kroz igru i druženje, koje utječe na fizički, socijalni, emotivni i kognitivni razvoj djeteta. Važno je sudjelovanje, zadovoljstvo igre, poboljšanje razine vještine, a ne i rezultat. Trajanje projekta je 5 dana, najčešće od ponedjeljka do petka.

Ime Open Fun Football Schools objašnjava aspekte projekta :

1. Otvoreno za sve – bez obzira na rasu, spol, porijeklo, religiju ili bilo koji pripadnost, bez obzira na razinu vještine ili prethodno znanje.

2. Sve aktivnosti sadrže FUN – zabavne elemente.

3. Nogometne aktivnosti su zastupljene u većini, iako postoji još drugih zanimljivih obrazovnih, sportsko rekreacijskih sadržaja, igrica i tematskih radionica s ciljem promocije fizičke aktivnosti i zdravog životnog stila.

4. Djeca razvijaju svoje sposobnosti i usvajaju nova znanja.

2. Ciljevi: OPEN FUN FOOTBALL SCHOOLS

Open Fun Football Schools projekt je prvenstveno namijenjen djeci koja nisu do sada sudjelovala u organiziranim sportskim aktivnostima, ili nemaju mogućnosti sudjelovati u sportskim programima, ili trenirati u klubovima. Želimo im omogućiti
osjećaj radosti, uzbuđenja, natjecanja, pripadnosti timu kroz sport. Open Fun Football Schools postaju strateški instrumentu u okviru socijalnog razvoja, sportsku suradnju među sportskim (nogometnim) klubovima, školama i njihovim trenerima, voditeljima, nastavnicima i djecom. Promoviramo toleranciju, miran suživot, socijalnu koheziju i suradnju među različitim društvenim grupacijama.

Jedan od ciljeva jest da se stvore uvjeti za ženski nogomet koji u zadnje vrijeme, što u NK Junaku i NK Glavicama 1991, bilježi povećan interes.

Odlazak na seminar u Čakovec za trenerski kadar je 19-21.07. 2019. godine, dok bi se projekt s 200 djece realizirao u zadnjem tjednu ljetnih praznika.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh