tramax

Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva kod nadbiskupa Barišića

Autor/ica
Objavljeno: 16 srpnja, 2019

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj posjetilo je, u ponedjeljak 15. srpnja, splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića.

Svojim posjetom željeli su pozvati nadbiskupa na ovogodišnju 304. Sinjsku alku te ga izvijestiti o tijeku priprave, kao i o aktivnostima Viteškog alkarskog društva. Susretu u Nadbiskupskom ordinarijatu prisustvovali su predsjednik Društva Stipe Jukić, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, članovi Upravnog odbora Ivica Filipović Grčić, Ivo Vukasović i Igor Vidalina, počasni član dr. sc. don Josip Dukić te domaćin i član Davor Benja.

Nadbiskup Barišić je istaknuo kako je ‘Sinjska alka važan simbol hrvatskog identiteta koji je poseban po tome što povezuje tradiciju i kulturu s vjerom i duhovnošću’. Članovi Viteškog alkarskog društva upoznali su nadbiskupa s radom Alkarske ergele i muzeja Sinjske alke. Gradonačelnica Križanac naglasila je kako zahvaljujući Sinjskoj alci i proslavi Velike Gospe grad u kolovozu posjete mnogobrojni gosti i hodočasnici, a pohvalila je i izvrsnu suradnju Društva, Grada Sinja i Svetišta Gospe Sinjske.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh