MIRO_BULJ IVAN_ŠIPIĆ HDZ NLM IZBORI 2024

Izbornim uspješnicima 150 tisuća proračunskih kuna

Autor/ica
Objavljeno: 12 srpnja, 2013
sinj_prolice

Nakon što je većina kandidata objavila financijska izvješća o troškovima i donacijama svojih kampanja, ukupna bilanca proteklog lokalnog izbornog nadmetanja privodi se kraju isplatom naknada za troškove iz općinskih, gradskih i županijskih proračuna.

Tako je Grad Sinj već isplatio naknade za troškove izborne kampanje kandidatima za gradonačelnike koji su u prvom izbornom krugu dobili više od 10 posto glasova, a danas bi sredstva trebala biti uplaćena i kandidacijskim listama koje su osvojile mandate u Gradskom vijeću.

Naknada za gradonačelničke kandidate isplaćuje se proporcionalno njihovim rezultatima u oba izborna kruga, pa je Tomislav Budimir iz gradskog proračuna za troškove kampanje dobio 29.495,75 kuna. Izborni pobjednik i gradonačelnik Ivica Glavan je, sukladno istoj zakonskoj osnovi, ostvario naknadu od 29.476,31 proračunskih kuna. Trećeplasiranom kandidatu u prvom krugu izbora za sinjskog gradonačelnika Željku Jakovu Prelasu pripalo je 14.457,42 kuna, dok je Miro Bulj za pokriće svojih troškova u kampanji, iz gradskog proračuna dobio 11.933,38 kuna.

Političke stranke i nezavisne liste koje su na izborima za članove Gradskog vijeća Grada Sinja osvojile vijećničke mandate,  ostvarile su pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 3 tisuće kuna za svakog vijećnika. Tako listi HDZ-HSLS-HSS-BUZ pripada 21 tisuća kuna, NL dr. Stipislava Jadrijevića 18 tisuća kuna, a listama SDP-HNS i NL Miro Bulj po 12 tisuća kuna.

Uspješnim sudionicima ovogodišnjih lokalnih izbora tako će na ime troškova izborne kampanje ukupno biti isplaćeno oko 148.400 proračunskih kuna.

ferata@ferata.hr
0997370409