mel

‘Izložba Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu’

Autor/ica
Objavljeno: 30 studenoga, 2023
plakat page

Izložba Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu, akademske slikarice iz Splita, časne sestre Zdravke Milić, bit će otvorena u petak 1. prosinca u 19 sati u Klaustru Samostana Gospe Sinjske.

Umjetnička djela s. Zdravke predstavit će likovni kritičar Stanko Špoljarić, program će voditi mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta Sv. Josipa u Karlovcu. U glazbenom dijelu nastupit će Zbor ss. milosrdnica iz Splita, a izložbu će otvoriti fra Marinko Vukman, gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske.

‘Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu’ projekt je godišnjih ciklusa izložbi o temi svetaca i blaženika koji je nastao prije 15 godina. Sestra Zdravka Spomenka Milić članica je Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog. Rođena je 1971. godine, školu likovnih umjetnosti završava u Splitu, a 2000. godine diplomirala je slikarstvo na Accademia delle Belle Arti u Rimu u klasi profesora Itala Palumba Scelze.

Članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika od 2001. godine. Živi i radi u Splitu. Od 2001. imala je velik broj nacionalnih i međunarodnih izložbi te je u tom vremenu realizirala velik broj mozaika, vitraja, tabernakula, oltara, ambona i drugih elemenata liturgijskog prostora u mnogim crkvama u Hrvatskoj i inozemstvu, navodi organizator izložbe, Galerija Martin Borković Nacionalnog svetišta svetog Josipa Karlovac.

plakat page

ferata@ferata.hr
0997370409