svabo

Izložbom Davora Konjikušića u Sinju otvoreno ‘Jesenjarenje’

Autor/ica
Objavljeno: 6 studenoga, 2021
jesenjarenje

Sinoć je u Galeriji Sikirica otvorena izložba nagrađivanog hrvatskog fotografa i multimedijalnog umjetnika Davora Konjikušića. Time je i službeno započeo diskurzivni program ‘Jesenjarenje’ koji suradnički provode udruga Sinjski kulturni urbani pokret i Galerija Sikirica, a u okviru kojega će publika kroz šest tjedana i kroz različite forme moći slušati i razgovarati o temi i različitim aspektima migracija.

Sudeći prema sinoćnjem otvorenju izložbe koje je, usprkos kišnom i tmurnom vremenu, privuklo brojnu publiku, tema je pobudila popriličan interes, a organizatori se nadaju da će i događaji koji slijede također privući posjetitelje.

Konjikušić se u Galeriji Sikirica predstavio trima ciklusima, koji su nastali tijekom posljednjih godina – radom AURA F37, Sveti ljudi i Gangal. Na samom početku, Konjikušić je izrazio zadovoljstvo gostovanjem u Sinju i činjenicom da se kultura i umjetnost događaju i mimo centra, mimo Zagreba, mimo nekakvih zatvorenih ‘elitističkih’ krugova. Prisutne su pozdravile Dragana Modrić, voditeljica Galerije Sikirica i Jelena Pavlinušić, koordinatorica SKUP-ova programa ‘Kultura u zaleđu’, u okviru kojega Udruga provodi i ‘Jesenjarenje’. Nakon službenog otvorenja, autor je u opuštenoj atmosferi s posjetiteljima održao stručno vodstvo kroz izložbu.

Program ‘Jesenjarenja’ nastavlja se u utorak, 9. studenoga u 19 sati u Palacini (ispod Kamička) gostovanjem p. Stanka Perice, ravnatelja Isusovačke službe za izbjeglice za Jugoistočnu Europu s kojim će razgovor na temu ‘Migracije – opasnost ili prilika za promjenu?’ voditi Ana Žanko.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh