Banner CORE HIT RADIO

Izvrstan nastup Nocturnal four u Alkarskim dvorima

Autor/ica
Objavljeno: 31 srpnja, 2022
koncert

Izvor: K. Vrgoč

Za Sinjane i njihove goste nakon nastupa Gradske glazbe Sinj, koja je velikim koncertom proslavila 160 godina svog postojanja, predanog rada, edukacije i promocije grada Sinja diljem Lijepe naše i Europe, jučer, 30. srpnja nastupila je prava jazz glazbena senzacija Nocturnal Four. Renomirani glazbenici svjetskoga glasa, na svojoj ovogodišnjoj ljetnoj europskoj turneji u Hrvatskoj su nakon nastupa u Puli, Zadru, Solinu, Sutivanu nastupili i u Sinju u idealnom ambijentu pozornice Alkarskih dvora.

Članovi Nocturnal four su: Ratko Zjača, John Riley, Renato Chicco, Stefano Bedetti. Ratko Zjača, otprije poznat sinjskoj publici, nagrađivani gitarist, skladatelj, izvođač i pedagog. Studirao je i diplomirao na Sveučilištu u Zagrebu. Nakon završenog studija na Konzervatoriju u Rotterdamu, gdje je studirao jazz gitaru, kompoziciju i indijsku klasičnu glazbu, studirao je i na New York University School of Music. Nebrojene suradnje s velikanima jazz glazbe lansirale su ga u zvijezde i donijela mu mnoga priznanja i nagrade.

John Riley je jedan od najpoznatijih jazz bubnjara i edukatora današnjice. Redovni je profesor bubnjeva na čuvenim akademijama Manhattan School of Music, The New School i SUNY Purchase, a stalni je vanjski profesor na Konzervatoriju u Amsterdamu.

Pijanist i orguljaš Renato Chicco studirao je na Glazbenom sveučilištu u Grazu i na Berklee College of Music u Bostonu. U dugoj i bogatoj karijeri surađivao je s najvećim imenima svjetske jazz glazbe. Trenutno je profesor jazz improvizacije na Glazbenom sveučilištu u Grazu i nastavlja s nastupima diljem svijeta.

Stefano Bedetti, jedan od najboljih europskih saksofonista, počeo je svirati tenor s 14 godina. Inspiriran Charliejem Parkerom, Michaelom Breckerom i mnogim drugim majstorima otkrio je nove dimenzije i pristup glazbi.

Sinoćnjim koncertom u Alkarskim dvorima, svim ljubiteljima jazza donijeli su vrhunske interpretacije iz svog bogatog opusa, sa senzualnim solo izvedbama svakog člana ove ‘fantastične četvorke’, u kojim se vidi njihova predana ljubav i strast prema glazbi koja izlazi iz okvira ustaljenih kanona.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh