fruhwald

Javna priznanja Grada Sinja za 2021. godinu

Autor/ica
Objavljeno: 5 kolovoza, 2021
sinj ivan mihoc

Kao što smo najavili, u utorak 10. kolovoza održat će se 3. sjednicu Gradskog vijeća Grada Sinja. Pred sinjskim gradskim vijećnicima će se između ostalog naći i prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Sinja za 2021. godinu.

Putem javnog poziva stiglo je ukupno 18 inicijativa – dvije za Nagradu za životno djelo, 12 za Osobnu nagradu i 4 za Kolektivnu nagradu Grada Sinja.

Nakon razmatranja pristiglih inicijativa, Odbor za javna priznanja predlaže Gradskom vijeću da se ovogodišnja Nagrada za životno djelo dodijeli fra Juri Župiću, sinjskom franjevcu, diplomiranom crkvenom glazbeniku, zborovođi i orguljašu crkve Čudotvorne Gospe Sinjske, koji više od 40 godina kontinuirano i ustrajno vodi zbor Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske. Inicijativu su podnijeli Samostan i Župa Čudotvorne Gospe Sinjske.

Osobna nagrada Grada Sinja dodjeljuje se posthumno Mati Paviću koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturnom životu Grada Sinja kroz dugogodišnje članstvo u Gradskog glazbi Sinj i Krnjevalskoj udruzi Grada Sinja. Inicijative su podnijeli sinjski SDP i Sinjske mažoretkinje. Dodajmo kako je NL dr. Jadrijevića također podnijela inicijativu za dodjelu priznanja pok. Mati Paviću, no za Nagradu za životno djelo.

Osobna nagrada Grada Sinja dodjeljuje se Josipu (Joki) Runji, sudioniku Domovinskog rata koji u Sinjskoj alki sudjeluje od 1984. godine, najprije kao pomoćnik namještača alke, a nakon toga od 1990. godine i kao namještač alke. Inicijativu je podnijela Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, ogranak Sinj.

Osobna nagrada Grada Sinja za 2021. godine dodjeljuje se i Stipi Malešu, omiljenom Sinjaninu koji kao dijete s Down sindromom svojim požrtvovnim radom u kući i Centru ‘Juraj Bonaći’ ostvaruje zavidne rezultate na području umjetnosti. Inicijativu je podnijela grupa građana.

Kolektivna nagrada Grada Sinja dodjeljuju se HGSS stanici Split – Ispostava Sinj, za dugogodišnji doprinos u brojnim akcijama humanitarnog i spašavateljskog karaktera na području Sinja, Dalmacije i cijele Hrvatske, tijekom kojih uvijek iznova pokazuje svoju profesionalnost i učinkovitost. Inicijativu je podnijela GI ‘Ne dajmo Gredu!’.

Također, Kolektivna nagrada Grada Sinja dodjeljuje se Udruzi tjelesnih invalida Sinj, za dvadesetogodišnje predano i profesionalno djelovanje na području Grada Sinja i Cetinske krajine. Kroz rad s osobama s invaliditetom kontinuirano doprinose njihovom uključivanju u lokalnu zajednicu, promicanju pozitivnih stavova prema osobama s invaliditetom i djeci s posebnim potrebama te upoznavanju javnosti s problemima i mogućnostima osoba s invaliditetom. Inicijativu je podnio Hit radio.

Javna priznanja Grada Sinja dodijelit će se laureatima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja koja će se održati u petak, 13. kolovoza.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh