lady

Jedinstveno božićno drvce okićeno u jami Vranjača na Kamešnici!

Autor/ica
Objavljeno: 20 prosinca, 2021
spilja božić

foto: Monika Vrgoč, TZ Grada Sinja

U organizaciji članova Speleo sekcije Planinarskog društva sv. Jakov iz Bitelića i HGSS ispostave Sinj, u subotu 18. prosinca, nakon prošlogodišnjeg prvog kićenja božićnog drvca u jami Krstači na Vrdovu, u skladu s tradicijom, prigodno je okićeno jedinstveno božićno drvce u jami Vranjača na području Kamešnice, dubokoj oko 50 metara.
Dinarsko područje prepuno je ponikvi, skrivenih jama i špilja, koje nažalost često budu na meti neodgovornih pojedinaca, te umjesto služenja prirodnoj svrsi, često budu pretvorena u ilegalna odlagališta raznih vrsta otpada.

hgss spilja

Speleološka sekcija PD sv. Jakov, u suradnji s brojnim kolegama iz cijele Hrvatske, tijekom cijele godine organizirala je brojne ekološke akcije čišćenja jama s ciljem njihova očuvanja.
Kako se nalazimo u vremenu iščekivanja Božića, najradosnijeg katoličkog blagdana, članovi Speleo sekcije sv. Jakov Bitelić i HGSS ispostava Sinj uistinu su na jedinstven način pridonijeli ovogodišnjem božićnom raspoloženju.

Okitili su božićno drvce i snimili prigodni video u jami dubokoj 50-ak metara i tako svima zaželjeli Čestit Božić te sretnu i uspješnu Novu godinu!

Pogledajte video ove hrabre i vrijedne ekipe.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh