miro bulj
hdz

Jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života

Autor/ica
Objavljeno: 15 lipnja, 2015
crvenikriz_skupstina

Jučerašnji dan, 14. lipnja obilježava se kao Svjetski dan darivatelja krvi. To je bila prilika za zahvaliti se svim dobrovoljnim darivateljima krvi i svim organizacijama koji provode ovakve humane aktivnosti u prikupljanju dragocjene tekućine koja život znači.

Na području Cetinske krajine djeluju dva gradska društva Crvenog križa, najveće je ono u Sinju koje obuhvaća gradove Sinj, Trilj općine Otok, Hrvace i Dicmo, gradsko društvo CK Vrlika. Tijekom godine organizira se veliki broj akcija darivanja krvi. Prošle godine GD Crvenog križa Sinj imalo je ukupno 28 akcija gdje je prikupljeno 1510 doza krvi. Za tekuću godinu sinjski crveni križ planirao je 27 akcija, a do sada ih je organizirano 11, gdje je prikupljeno 625 doza.

Što se tiče vrličkog gradskog društva Crvenog križa u planu je akcija darivanja krvi 23. srpnja 2015. Iako su ovo vrlo dobri rezultati, uvijek je želja i potreba za još većim brojem onih koji mogu dati krv, posebno u ovom ljetnom razdoblju kada je sve više turista i potrebe su za znatno većim brojem doza krvi svih krvnih grupa, jer jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh