banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Jesensko jutro u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 18 listopada, 2019
P

Ako su se u proteklim jutrima Sinjani budili i svoja jutra imali u maglovitom izdanju, možda koristeći stihove poznate pjesme Josipe Lisac ‘Magla svuda, magla oko nas’, ovoga jutra bila je malo drugačija slika.

Veći dio bio je pod sunčevom dominacijom, dok su rubni dijelovi grada i ostala naselja uz polje i jutros bili pod maglovitom kapom. Iako često kazujemo kako je magla samo dosadno smetalo zbog kojeg se ništa ne vidi, magla svojim čarima u kombinaciji s jesenskim bojama nudi i svoju pozitivnost i ljepotu. I ovo sinjsko i cetinsko jutro, kada se slavi jedan od četiri evanđelista sveti Luka, uistinu pripada toj činjenici. Iznad grada, s one stranu od Radošića puca pogled na Sinj i njegovu dolinu, a taj pogled obavijen suncem i maglom uistinu daje jednu predivnu jesensku sliku. U daljini od Kamešnice preko sinjskog polja polako se probijaju zrake sunca, koje Sinjanima nakon jutarnje svježine donose sunčan i topao dan.

P

Kao i svakog petka, i ovoga jutra je bilo živo u središtu grada. Na mjestu gdje se sve zna i sve čuje, a to je Peškarija, bilo je svega – dobra ponuda zdrave hrane i dosta kupaca.

P

U onom kutku gdje pristižu plodovi mora, ovoga jutra 30-ak kašeta nudilo se srdele, mola, trlje, komarče, kozica i drugih morskih delicija.

P

Na Pijaci jutros nismo zatekli puno sugrađana, štekati su bili gotovo prazni. No, kako jutros bude odmicalo, a temperatura zraka rasla, ta slika zasigurno će se promijeniti.

P

Malo podalje od kultnih sinjskih mjesta Pijace i Peškarije, itekako je živo i zanimljivo, a uz to i podosta radno. Na raskrižju ispod zgrade gradske uprave radi se punom parom. Stari zid Ređije nije na svom prvotnom mjestu, ali vace s toga zida u rukama meštara od zidanja polako se slažu malo podalje i već se nazire novi izgled ovog vrlo prometnog raskrižja u središtu Sinja.

P

Na suprotnoj strani, za nekoliko metara umanjit će se i poznati sinjski park Đardin. I tu su tijeku radovi kako bi se uredilo navedeno raskrižje. Kako se odvijaju radovi došao je provjeriti i stalni slušatelj Hit radija Jozo Delaš zvani Kudre, koji je jutros sa svojom Nedom stigao u Sinj sa Zelova.

P

Odgovorni za ove poslove kazuju nam kako ih je vrijeme poslužilo i kako bi u konačnici ove poslove mogli završiti i ranije od predviđena četiri mjeseca.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh