Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Još uvijek možete pogledati Cvrčka i Mravicu

Autor/ica
Objavljeno: 18 siječnja, 2023
cvrcak mravica

Na programu Gradskog kina Sinj još večeras u 18 sati je prvi 3D animirani hrvatski film Cvrčak i Mravica.

Radi se o svojevrsnoj adaptaciji Ezopove basne i priče Darka Bakliže. Radnja je prilagođena današnjem vremenu i promiče toleranciju i suživot kroz zbližavanje Cvrčka i Mravice koji uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora.

Film je dobio službenu preporuku za prikazivanje osnovnim školama od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U novom viđenju basne ispričane od strane Ezopa i La Fontainea, Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bandom, zabavljajući bezbrižne kukce u okolici. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku gdje se cijeni samo disciplina i rad, dok je glazba zabranjena. Kad se slučajno susretnu, među njima se rađa bliskost. Shvativši da cvrčci ne mogu preživjeti zimu, Antoneta ih želi spasiti, ali bezuspješno. No kad ju otme pokvareni mrav Anteodor, cvrčci predvođeni Ketom priskaču joj u pomoć.

Režiju potpisuje Luka Rukavina, scenarij Luka Rukavina i Rona Žulj, animaciju Siniša Mataić, kompoziting Dino Krpan, dizajn Manuel Šumberac, Darko Bakliža i Jadranka Soviček, glazbu Vjeran Šalamon, a autor songova je Gordan Muratović.

Glasove su posudili Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović, Jadranka Krajina, Katarina Madirazza Strahinić, Dušan Bućan, Mladen Vasary, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đurić i Hrvoje Kečkeš.

ferata@ferata.hr
0997370409