fruhwald
otvorena vrata

Junak dobio novog kapetana, prvog vratara, pomoćnog trenera i trenera vratara

Autor/ica
Objavljeno: 7 ožujka, 2014

junak-stadion

Novostima iz Junaka ovih dana kao da nema kraja. Ovaj put, za razliku od onih ranije, nema novih trzavica, no zato ima bitnih kadrovskih preslagivanja u i oko momčadi.

Proteklih dana sinjsku sportsku javnost zapljusnulo je niz negativnosti iz sinjskog trećeligaša. Tako je trener Računica ponudio ostavku po već tko zna koji put, međutim, Uprava je ostala čvrsta u namjeri da kontinuitet struke i strpljenje s istom mora s vremenom dati rezultat, stoga je proslavljenoj Hajdukovoj desetki izglasana vjernost.

Na sve se potom nadovezala suspenzija Hrvoja Mandaca koji je zatražio objašnjenje zbog statusa i načina na koji je spoznao da više nije kapetan, a u situaciji “ili-ili” deblji kraj izvukao je stasiti stoper iz Brnaza.

U rubriku zanimljivosti, ako je tako možemo nazvati, svakako ide i nekoliko detalja vezanih uz igrački, odnosno stručni kadar koje smo saznali tijekom dana. Naime, dosadašnji prvi vratar Stipe Grčić preko noći je na zahtjev trenera preseljen na klupu, imenovan njegovim pomoćnikom, zatim i trenerom vratara, ali i trećim vratarem, zlu ne trebalo.

Nije na odmet spomenuti kako je do ove polusezone trener vratara bio Ivica Roguljić, jedan od priznatijih stručnjaka u regiji, koji se naglo povukao s te pozicije i odlučio za kudikamo manje stresan rad s mladim nadama. Kako i zbog čega je došlo do zasićenja nismo uspjeli saznati, a o razlozima nipošto ne želimo špekulirati.

Još jedna novost vezana je uz ime prvog vratara koje je upražnjeno preseljenjem Stipe Grčića među stručni stožer. Veliku odgovornost da čuva mrežu sinjskog kluba dobio je 24-godišnji Ivan Bikić, igrač koji je karijeru započeo u Junaku, zatim u OSK-u proveo tri sezone, da bi dvije boravio i u Hrvacama.

Za kraj, ono zbog čega je i podignuto najviše bure proteklih dana – pitanje kapetanske trake. S obzirom na to da je traka “umirovljenjem” Grčića i suspenzijom Mandaca ostala u zraku, trener Računica odlučio je da će momčad u nove “radne zadatke” od sada voditi mlađahni stoper Mateo Barać.

Sada ostaje za vidjeti kako će se to sve skupa odraziti na gostovanje u Omišu, ali jedno je jasno – Plavi imaju sve manje kredita, iako je još dugačak (16. kola) put do kraja natjecanja.

Susret u Omišu igra se u subotu s početkom u 15 sati.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh