Junak krenuo s pripremama, opstanak u Drugoj HNL nameće se kao cilj

Autor/ica
Objavljeno: 8 siječnja, 2021
Junak Roko Runje

S priprema za nastavak sezone krenuo je i Junak pod paskom trenera Stipe Balajića

Junak je povratničku sezonu u Drugoj HNL zaključio na pretposljednjem mjestu s tek 15 bodova na kontu, ali to je još i dobro ako se u obzir uzme da su dvije od ukupno tri pobjede ostvarene u posljednja dva kola jesenskog dijela.

Baš te dvije pobjede dale su nekakav zalog za optimizam pred drugi dio sezone, ali jasno je i da će se momčad morati pojačati, jer nekih igrača u sastavu sinjskog drugoligaša više nema. Riječ je o Brunu Jenjiću koji se vratio u Hajduk II odakle je ljetos stigao na posudbu, zatim Andriji Bandalu kojeg čeka operativni zahvat, Stipi Baraću koji se trajno zaposlio te Danielu Maganiću za čije je usluge zainteresirana Dubrava gdje će narednih dana biti na probi.

Od novih igrača na prozivci moglo se vidjeti jedino Lokina, napadača koji je stigao iz Šibenika, te Vučkovića i Romca koji su jesen odigrali na posudbi u OSK-u. Također, najavljeno je da će se tražiti po jedno pojačanje u obrani, veznom redu i napadu.

Osiguravanje opstanka bit će veliki izazov, pogotovo jer tri momčadi ispadaju, ali još je 17 utakmica pred sinjskim nogometašima, što će reći i dovoljno bodova koji se nude. Kako smo naveli, neće biti lako, ali daleko od toga da je nemoguće. Junak je pokazao u spomenute posljednje dvije utakmice da ima što za ponuditi na drugoligaškim travnjacima i treba vjerovati da će taj pobjednički niz nastaviti i u drugom dijelu.

Trener Balajić je najavio kako će uvodni dio priprema biti fokusiran na stjecanje kondicije, ali niti rad s loptom neće biti zapostavljen pa su tako treninzi planirani i u Glavicama te Brnazama uz, dakako, Gradski stadion ako vrijeme dozvoli.

Junak na prozivci:
Runje, Ćubić i Ćurković (vratari), M. Barać, Vardić, Manenica, Rončević, Vuković, Botica, Markovina, Mihovilović, Fuštin, Bilić, Lovrić, Marunica, Seo, Bašić-Šiško, Jandrek, Mastelić, Andrić, Vuleta, Lokin, Vučković, Romac te mlađi igrači: Šušnjara (vratar), Labrović, Livaja, Vrdoljak i Držak.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh