BANNER FERATA

Jure Vojković koktelom ‘Alkar’ osvojio Hrvatsku

Autor/ica
Objavljeno: 30 travnja, 2015
jure_vojkovic

Jedan od najboljih i najtrofejnijih barmena Hrvatske, pobjednik mnogih regionalnih, međunarodnih i državnih natjecanja, Dicmanjanac Jure Vojković koktelom naziva ‘Alkar’, kreiranog u čast tristote obljetnice Sinjske alke, osvojio je prvo mjesto na najprestižnijem državnom natjecanju barmena održanom u hotelu Valamar Sanifor u Rabcu.

‘Konkurencija je bila iznimno jaka. Na natjecanju su nastupila 33 barmena iz cijele Hrvatske. Koktel sam nazvao ‘Alkar’ u čast naše velike obljetnice, 300 Alke i naše Gospe. I dalje ću, gdje god nastupao, na bilo kojim natjecanjima, na ovaj način predstavljati svoje Dicmo, Sinj, Dalmaciju i našu Hrvatsku’, kazao je Jure Vojković, ističući kako je uložio dosta truda, vremena i proučavanja sastojaka kako bi ostvario ovaj uspjeh s koktelom ‘Alkar’.

Vojković je ovim uspijehom stekao pravo natjecanja na najprestižnijoj smotri barmena svijeta.

‘Pobjedom na ovom državnom natjecanju, kao jedini predstavnik iz Hrvatske, sudjelovat ću na svjetskom prvenstvu barmena koje će se održati iduće godine, a domaćin je Tokio, glavni grad Japana. Konkurencija je velika, očekuje se 70-tak najboljih barmena iz cijeloga svijeta. Dat ću sve od sebe da dostojno predstavim naš kraj i Hrvatsku i nadam se lijepom uspijehu’, istaknuo je Vojković, koji je do sada u svojoj sjajnj barmenskoj karijeri osvojio 36 medalja kao najbolji barmen i dizajner koktela na raznim regionalnim, državnim i svjetskim natjecanjima.

Svoj dosadašnji rad Vojković je objedinio kroz svoju knjigu ‘100 ideja za hedonizam’ u kojoj je prezentirao isto toliko koktela i njihovih sadržaja.

Jure Vojković otkrio nam je sastav koktela ‘Alkar’:
-4 dcl vodke Vigor
-2,5 cl watermelon likera Marie Brizard
-1,5 cl sirupa grenadine Marie Brizard
-1 barska žlica limun sirupa Marie Brizard
-10 cl soka crvene naranče Juicy
dekoracija: pitaja, menta i vanilija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh