lady

Kada će početi odvojeno prikupljanje otpada u Sinju?

Autor/ica
Objavljeno: 11 siječnja, 2022
kante čistoća

Čitatelj Ferate J. T. poslao nam je mailom upit vezano za skupljanje otpada na području grada Sinja. Zanimalo je kada će početi odvojeno prikupljanje plastičnog i papirnatog otpad.

Čitatelj je podsjetio da je Fetata u listopadu prošle godine objavila članak pod nazivom ‘Čistoća Cetinske krajine krenula s podjelom plavih i žutih spremnika‘ prema kojem je već trebalo početi odvojeno prikupljanje otpada jednom mjesečno.

‘Prošlo je 3 mjeseca od kako smo dobili plave i žute spremnike, a niti jedan put nisu ispražnjene, osim kad ih ja praznim u onu zelenu kantu da spriječim da mačke i vjetar rade isto po ulici.

Također, s obzirom na dosadašnju učinkovitost i brigu za okoliš lokalnih vlasti, zanima me sto će točno biti s ovim otpadom? Hoće li se stvarno reciklirati ili će ići na isto mjesto kao i onaj otpad iz zelene kante’, pitao je čitatelj J.T.

Odgovor smo potražili u društvu Čistoća Cetinske krajine.

‘Korisnici će do kraja tjedna dobiti raspored prikupljanja otpadnog papira i plastike. Za tu svrhu Društvo Čistoća Cetinske krajine d.o.o. uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavilo je dva specijalna vozila. Sakupljeni papir i plastika izravno će se predavati ovlaštenom sakupljaču. Kao i ostale djelatnosti, i nas je koronavirus znatno usporio u provođenju projekta prikupljanja otpada od ‘vrata do vrata’, no u skorom vremenu sustav će biti uspostavljen. Za sva pitanja stojimo na raspolaganju u našem radnom vremenu na br tel 021 668 140, kao preko elektronske komunikacije mailovima na našoj Internet stranici’, odgovorili su iz Čistoće Cetinske krajine.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh