BANNER FERATA

Kandidati Živog zida za EU parlament posjetili Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 15 svibnja, 2019

U okviru predizbornih aktivnosti u Sinju danas borave predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i nositelj liste za EU izbore Tihomir Lukanić.

Na dnu sinjske Pijace čelnici Živog zida s volonterima iz Inicijative ‘Uzmite novac strankama’ od građana su prikupljali potpise za referendum kojim bi se ukinulo financiranje političkih stranaka iz proračunskih sredstava.

Predsjednik Živog zida Ivan Velibor Sinčić kazao je kako žele referendumom tražiti izmjene Ustava na način da se zabrani financiranje političkih stranaka iz sredstava državnog proračuna te proračuna općina, gradova i županija.

‘Ova Inicijativa je jedan od prvih koraka u smislu temeljite i korjenite promjene političkog sustava u Hrvatskoj. Trebamo manje zastupnika i vijećnika, manje novca treba ići na politiku i političare, trebaju nam drugačije izborne jedinice, treba nam jedan cjelokupni rez na tom području. Treba popraviti stvari koje, na žalost, nisu dobro postavljene 90-tih godina i sad trpimo posljedice toga.

Sinčić je istaknuo i kako u Živom zidu nisu opterećeni političkim procjenama i anketama vezanima za ove izbore, ali je uvjeren kako će Živi zid biti dio Europarlamenta, u kojem će se na pravi način zalagati za interese Hrvatske. Dodao je kako će predstavnici Živog zida dobro prodrmati taj sustav te da se neće utopiti u sivilo odlučivanja i rasprava kada su u pitanju naši nacionalni interesi, kao što su to činili naši dosadašnji europarlamentarci.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh