HEP kultura Alkar

Karavana bikera u čast Vukovara stigla u cetinski kraj

Autor/ica
Objavljeno: 14 studenoga, 2019
karavana sinj

U sjećanje na vukovarsku žrtvu jučer je s Prevlake, najjužnije točke Hrvatske krenula 12. Moto karavana koju organiziraju udruge proistekle iz Domovinskog rata, ali i brojni članovi raznih hrvatskih moto klubova. Posljednja postaja moto karavane je Vukovar.

Kao i svih dosadašnjih godina, karavana je toplo dočekana u Cetinskoj krajini. Stotinjak bikera u Trilj je stiglo oko 13 sati, gdje su im domaćini iz MK Noćni jahači priredili prigodan doček, a potom su zajedno položili cvijeće i zapalili svijeće za poginule branitelje kod spomenika Sv. Mihovila.

karavana trilj

Sudionici karavane, u pratnji sinjskih bikera, odali su potom počast poginulim braniteljima u Sinju na Spomen obilježju poginulim braniteljima Cetinske krajine u Spomen parku ispred zgrade Gradske uprave. S predstavnicima bikerske karavane vijenac za poginule branitelje u ime gradske vlasti položila je gradonačelnica Kristina Križanac, a molitvu odrješenja predvodio je sinjski gvardijan fra Ante Čovo, koji je sudionicima karavane zaželio sretan i blagoslovljen put do Vukovara.

karavana sinj

‘Već 12. godinu za redom na motorima od juga Hrvatske do Vukovara odajemo počast našim poginulim suborcima, jer da nije bilo njih mi bikeri ne bismo mogli voziti se slobodno po ovoj zemlji. S nama putuju i dva svećenika – don Mihael Čavlek koji nam tijekom vožnje daje Božji blagoslov, a tu je i don Ante Bitunjac. Malo ćemo se odmoriti uz okrjepu pa nastavljamo dalje svoj put’, kazao je organizator karavane Đani Radovanić.

karavana sinj

Sinjski bikeri su svojim kolegama pripremili okrjepu i druženje u pivnici u Vrličkoj ulici, nakon čega je nastavljen njihov put prema Vrlici, Kninu, Gospiću i do Vukovara, gdje bi trebali stići 18. studenog u jutarnjim satima.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh